Stränder på Mallorca

Topp 5 stränderna för dig som ska hyra hus på Mallorca

Mallorca kan stoltsera med över 550 kilometer kust och massvis med underbara stränder. Genom att hyra hus på Mallorca kan du njuta av strålande sol, turkosblått hav och kritvit sand. Nedan har vi listat våra fem favoritstränder på Mallorca som du kan besöka om du ska hyra hus på Balearerna.

 

1. Es Trenc

Es Trenc är en av Mallorcas mest berömda stränder och har förekommit i ett antal topplistor över världens vackraste. Stranden ligger på öns södra del och med sin fina vita sand är det inte konstigt att Es Trenc är så populär – här är förtrollande vackert! Och vi lovar, även om det finns risk för mycket folk är stranden väl värd ett besök!

2. Cala Formentor

Cala Formentor brukar kallas för ”remsan”, vilket är ett ganska passande smeknamn då stranden är 1 kilometer lång men bara 8 meter bred. Det är en av Mallorcas mest fantastiska stränder – det kanske inte finns jättemycket plats men det turkosa vattnet gör att man ändå inte vill spendera allt för mycket tid på stranden. Njut av solen, lek tillsammans i vattnet eller avnjut en god middag på någon av restaurangerna samtidigt som ni blickar ut över de vackra bergen.

 

3. Cala Agulla

På nordöstra Mallorca finner du stranden Cala Agulla som är vackert omgiven av tät tallskog och ståtliga berg. Stranden är ungefär 500 meter lång och 50 meter bred vilket gör att det finns gott om plats. Här kan du njuta av gyllenbrun mjuk sand som passar utmärkt för en omgång volleyboll och det kristallklara vatten bjuder in till många svalkande dopp. När magen börjar kurra kan du ta en paus från solen och köpa något gott på någon av restaurangerna.

 

4. Cala Mondragó

Cala Mondragó är en orörd strand som är belägen på Mallorcas södra del, inom Mondragó National Park som anses vara ett av öns vackraste områden. Hit ska du åka om du vill njuta av sol och bad i vykortsliknande omgivningar. Det är främst en sandstrand men på vissa delar finns det även stenar vilket gör det till ett populärt område att snorkla.

 

5. Playa de Muro

På öns norra del, i Alcudiabukten, finner du Playa de Muro som är ett bra val för barnfamiljen. Stranden är mycket långgrund - man måste simma ganska långt ut innan det blir djupt vilket gör att barnen kan leka fritt. Bygg sandslott tillsammans med barnen, njut av solen samtidigt som du leker med tårna i den mjuka sanden eller ta ett svalkande dopp när värmen blir för påtaglig – på Playa de Muro kan hela familjen njuta av strandlivet!

 

Boka boende på Mallorca

Vill du kunna njuta av Mallorcas underbara stränder, komma bort från massturismen och istället bo mitt bland lokalbefolkningen kan du hyra hus på Mallorca här på vår hemsida eller genom att ringa till vår kundtjänst. NOVASOL har flera års erfarenhet och vi kvalitetssäkrar alla våra semesterhus innan de tas in i utbudet vilket gör att du trygg och säkert kan hyra hus i Spanien hos oss!