Sevärdheter och aktiviteter på Lanzarote

César Manrique museum på Lanzarote

Cesar Manrique gjorde mycket när han levde för att bevara Lanzarote och skydda ön från att exploateras. Tack vare honom har natur och historia inte glömts bort. Cecar Manfique har stiftat flera lagar när det gäller arkitekturen och stadsplanering. När Cecar Manrique dog 1992 grundades i hans ära museet med hans namn, Museo-Fundación César Manrique. Museet är öppet för besökare året om.

Grottan Cueva de los Verdes

Grottan Cueva Los Verdes uppkom genom ett vulkanutbrott och består av ett ca sju km långt grottsystem. Grottan ligger i Haria på Lanzarote och här finns en två km lång rundtur med stämningsskapande musik och ljussättning för besökare. Cueva Los Verdes har öppet för besökare året om.

Grottan Cueva de los Jameos del Agua

Denna grotta ligger i nordvästra delen av ön och i mitten av grottan finns en liten sjö där vita, små krabbor lever. dessutom är krabborna blinda. Krabban kallas Jameitos. Grottans inredning har designats av César Manrique. I grottan arrangeras regelbundet olika konserter.

Castillo San José i Arrecife

Borgen visar en utställning över samtida konstnärer såsom Picasso, Miró, Chillida och Tàpies. Här arrangeras även regelbundet klassiska konserter. Borgen byggdes av Kung Carlos III mitt i Naos bukten som en skyddsfästning.

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Borgen San Gabriel byggdes under 1500-talet i syfte att skydda folket mot piratanfall. Idag har borgen ett astronomiskt observatorium samt ett arkeologiskt museum och är idag ett skyddat minnesmonument.

Andra sevärdheter på Lanzarote

  • Cochenille odlingar i Guatiza och Mala (det röda färgämnet som utvinns i insekter)
  • Fiskhamnarna i El Golfo, Playa BLanca, Puerto del Carmen eller Arrecife
  • Saltutvinning i saliner i Janubio
  • Keramikproduktionen överallt på ön (Museum Monumento al Campesino vid Mozaga)
  • Timple, traditionellt instrument, produktion i Teguise

Köket på Lanzarote

Du måste inte vara en fiskälskare för att åka till Lanzarote, men det lönar sig. Typiskt för ön är de fantastiskt goda fiskrätterna. Färsk fångad atlantenfisk grillad, kokad eller stekt i smör med typiska papas, mojosås och en härlig sallad till.

Men man måste inte vara fiskälskare för att kunna äta gott på Kanarieöarna, är finns både nöt, gris, lamm och kanin att välja emellan. Till maten dricker man ett gott inhemskt vin. För de allra minsta finns självklart både pommes frites, spaghetti och köttfärssås och pizza att äta.

 

Ta del av Lanzarotes alla sevärdheter genom att hyra en semesterlägenhet på Lanzarote!