Lanzarotes klimat

Lanzarote finns det inga kalla vintrar, inga regniga vårar eller alltför varma och torra somrar (som vid Medelhavet). Det finns heller inga grå novemberdagar.

Lanzarote härskar den eviga våren och klimatet är tempererat och kurerande. Även om ön ligger nära den afrikanska kontinenten bidrar den nordöstra passadvinden till friska sommarmånader och milda vintrar. har minst nederbörd bland Kanarieöarna (tack vare de låga bergen) och har en genomsnittlig nederbörd på 135 mm. När det kommer en skur, så regnar det kort och kraftigt och det sker i regel under månaderna november – januari.

Vintermånaderna är de vackraste på Lanzarote. Regnet bidrar till att ön blommar upp i gröna och färgglada ängar och blomsterprakt.

Genomsnittstemperaturen på Lanzarote ligger mellan 18ºC i februari och 24ºC i augusti. Vattentemperaturen i havet ligger mellan 18ºC i februari och 23ºC på sommaren (i vikar ligger temperaturen på 1-2 grader över). Himlen är sällan helt molnfri och i norr är det oftare molnigt än i söder.

Välkommen att hyra ett semesterhus på Lanzarote hos NOVASOL!