La Palmas klimat

Njut av en härlig sommar med en av våra semesterbostäder på Kanarieöarna

Passa på att hyra hus på La Palma genom Novasol och njut av en fantastisk semester för hela familjen. Denna vackra vulkanö har sedan medeltiden varit känd för sitt underbara klimat och sin vackra natur.

På La Palma, en av de vackraste öarna bland Kanarieöarna är det antingen molnigt eller soligt. Allt beror på om man semestrar på öst- eller västsidan. Du hittar många vackra semesterbostäder på La Palma, både på öst- och västsidan. Den omväxlande naturen och det sköna klimatet gör ön perfekt för att vandra eller cykla, den vackra naturen och den rena luften ger dig som vill hyra hus på La Palma semesternjutning av mycket hög klass. La Palmas väder är omväxlande och spännande men milt och behagligt nästan hela året.

La Palma är indelat i två olika väder och vegetationsmässiga zoner på grund av bergskedjan som går från norr till söder. Vinden från nordöst driver molnen mot mitten av La Palma. Detta medför att vegetationen alltid är vackert grön, nästan tropisk. Hela östsidan är därför mycket grönare och rikare på vildblomster än västsidan. Det syns speciellt tydligt under sommarmånaderna. De karga, höga bergen som likt torn reser sig längs öns mitt erbjuder fantastiska möjligheter till klättring och motion och den rena luften gör att La Palma hör till de bästa observationsplatserna i världen för den som är intresserad av astronomi.

Västsidan av La Palma är torr och har väsentligt fler soltimmar. Genomsnittstemperaturen ligger på 20 grader. I augusti kan temperaturen stiga till 30 grader. Detta gäller speciellt på västsidan där det bara blir lite kyligare under natten. Det milda klimatet på La Palma passar bra t.ex. för den som har astmatiska bekymmer eller bronkit. I januari kan temperaturen sjunka till 10 grader. I högre liggande stråk är natt- och morgontemperaturerna betydligt lägre än vid havet.

Boka La Palma direkt online

Välkommen till Novasol när du vill hyra en av våra många semesterbostäder i Spanien. Hos oss kan du bekvämt hyra hus på La Palma och även de andra öarna, vårt stora utbud gör att vi är säkra att även du kommer att hitta ditt drömboende hos oss. Våra långa erfarenhet och noggranna kvalitetskontroll gör att du semestrar tryggt och säkert genom Novasol, något vi är stolta och glada över.

Välkommen att hyra hus på La Palma genom Novasol!