Attraktioner på La Palma

Sevärdheter och aktiviteter på La Palma

La Palma, som har smeknamnet La Isla Bonita (den vackra ön), är en bergig och vulkanisk ö med spektakulära naturupplevelser. Här finns vulkankratrar, små bukter, en exotisk fågelpark, vandringsleder till häst eller fots och mycket mer att upptäcka.

Det absolut bästa vandringsstråket är nationalparken Caldera de Taburinte på La Palma, som är öns hjärta. Organiserade vandringar sker inte bara genom nationalparken, utan även längsmed vulkankraterna där observatorierna befinner sig. Andra fantastiska vandringsutflykter är lagerbladsskogarna i nordost med vackra vattenfall. Den nordvästra delen lockar med tallskogar och stora raviner som i öst.

Spännande saker från norr till söder

I norra delen av ön kan man besöka drakträdslundar. Södra delen präglas av en lång vulkankedja som består av över 120 inaktiva vulkaner och vulkaniska käglor. Det finns inte något ställe på ön som inte lönar sig att utforskas till fots.

Även om La Palma egentilgen är en vandringsö, finns här vackra stränder av fin lavasand och varma stenar. På östra sidan vid Santa Cruz ligger ett litet turistcentrum med flera små stränder och bukter där man kan bada. På västra sidan av ön är Puerto Naos med en fantastisk ca 800 m lång strand, sedan finns även stränderna Tazacorte, Playa Nueva och Charco Verde på La Palma. I söder finns många både mindre och stora badbukter. I nordöst präglas La Palma av den branta kusten och två konstgjorda havsbassänger, Charco Azul och La Fajana. Eftersom det är starka undervattensströmmar och mycket vågor på västsidan, måste man vara försiktig när man badar här.

Bland sevärdheterna på La Palma kan räknas Staden Santa Cruz, med anor från 1400-talet och de första resorna över Atlanten till Amerika. Mycket hantverk har bevarats på La Palma och här kan du beundra både väverier, krukmakare och cigarrmakare samt mycket mer och både stora och små besökare kommer att njuta med ett semesterhus på La Palma. Många folkfester låter dig uppleva kulturen och traditionerna på ön.

Boka boende på La Palma hos NOVASOL

Hos oss på Novasol hittar du många vackra semesterbostäder i Spanien och över hela Europa. Du som vill hyra hus på Kanarieöarna kommer att hitta ditt drömhus i vårt stora utbud och vi kan lova dig kvalitet och trygghet. Hos oss bokar du enkelt och smidigt över vår hemsida men vi är alltid glada att hjälpa dig om du skulle ha frågor.

Välkommen till Novasol för din nästa semester!