Sevärdheter och Aktiviteter vid Costa Dorada

Costa Dorada är framför allt känd för sina fina sandstränder som sträcker sig längs hela kusten och är ett populärt resemål för familjer. Badsäsongen sträcker sig från maj till oktober i Costa Dorada. Costa Dorada har mycket att erbjuda bl. a. några av Spaniens finaste golfbanor, ridning och dykning. Här finns även nöjesparken Universal Mediterranea som består av Port Aventura och vattenparken Costa Caribe. Är man sugen på lite shopping kan man ta tåget till Barcelona som endast tar 50 min. Costa Dorada erbjuder många olika sevärdheter och aktiviteter för en lyckad semester tillsammans! Sök efter semesterhus vid Costa Dorada här på vår hemsida.

 

Stränderna i Costa Dorada

 • Salou: Fin gyllene sandstrand 1,2 km lång som hör till de mest kända stränderna i Costa Dorada. Stranden har blå flagg som visar en mycket bra vattenkvalitet. Härliga palmer kantar strandpromenaden med butiker och restauranger. Flera olika sportaktiviteter finns att utöva. *Cap Roig - L'Ampolla: Denna strand är en liten gömd strandremsa på 300 meter med fin gyllene sand. Även denna strand har blå flagg.
 • Tamarit, Torredembarra: I en underbart vacker omgivning ligger denna 1 km långa fina gyllene sandstrand. Utsikt över borgen Castillo de Tamarit och Assumpta kyrkan.
 • Playa de Altafulla - Altafulla: En mycket vacker strand, 2 km lång med finkornig, gyllene sand.
 • L´Esquirol - Cambrils: En populär strand bland surfare, då det alltid är vindigt här. Stranden är ca 1 km lång med fin gyllene sand.
 • Els Muntanyans - Torredembarra: Mitt i naturreservatet i Torredembarra ligger denna nästan 3 km långa naturstranden med fin, gyllene strand. Oberörd natur, laguner ramar in stranden.

 

Sevärdheter i Costa Dorada

 

 • Barcelona: Huvudstaden i Katalonien, Barcelona som ligger vid Medelhavet är en riktig metropol. Vad som särskilt är nämnvärt är det gamla gotiska kvarteret och verkena av den store Antoni Gaudi
 • Costa Brava: Ett av de mest kända kustområdena i Spanien. Costa Brava sträcker sig från Barcelona i norr till provinsen Girona. Brant kustområde och romantiska, små bukter tecknar ett vackert landskap.
 • Figueres: Är den store målaren Salvador Dalis födelseort. Här finns ett museum, där en del av Dalis mästerverk ställs ut.
 • Costa Dorada: Den ”gyllene kusten” Costa Dorada sluter sig till Costa Brava och varar helt till Tarragona. Vid sidan av utmärkta sandstränder hittar man vackra orter, som exempelvis Arenys del Mar, Sitges med det intressanta museet Cau Ferrat och Castelldefels.
 • Puig de Castellet: Är en slags iberisk fästning. Det fem-hörniga grundritningen är omringad av en mur och den centrala bakgården är öppen för allmänheten. Puig de Castellet byggdes mellan det första och andra så kallade puniska krigen ca 250 år före Kristus. Vid slutet av det andra kriget ca 200 före Kristus, blev fästningen övergiven för sista gången. Under denna svåra tid tjänade den som stödpunkt för vaktposterna vid havet. Detta för att säkra fördelningen av fast egendom, speciellt den stora byn Montbarbat ca 6,5 km in i landet.
 • Universal Studios Port Aventura: Är den mest kända nöjesparken i södra Europa och ligger i badorten Salou i Costa Dorada. Universal Studios Port Aventura består av två temaparker; nöjesparken Port Aventura och badlandet Caribe Aquatic Park. Både vuxna och barn kan roa sig i nöjesparken Port Aventura med berg-och dalbanor, karuseller och mycket mer. I värmen och hettan är badlandet Caribe Aquatic parken ett paradis med vågpooler och häftiga vattenrutschbanor och svajande palmer för hela familjen.
 • Amposta: I Costa Dorada ligger naturreservatet Delta de L´Ebre (Ebrodeltat). Imponerande är hängbron över Ebro och försvarstornet Torre de la Corrava från 1500-talet som är Ampostas kännetecken.
 • Cambrils: Är en lite fiskeby vid medelhavet i Costa Dorada med en livlig hamn ca 10 mil söder om Barcelona. Cambrils är ett populärt resemål bland Barcelonabor, men även för många andra turister. I Cambrils finns även flera fantastiska golfbanor i närheten . I centrum av staden befinner sig en gammal borg, som tidigare varit en fästning. Andra sevärdheter som är värda ett besök är kapellet El Cami.
 • Arkelogiska nationalmuseet i Tarragona: Berättar om den romerska dåtiden av Taraco. Museet grundades på 1800-talet och sedan dess tillkommer kontinuerligt nya utställningar. Nationalmuseet i Tarragona har öppet året om (måndagar stängt)
 • Vin- och cavagatan i Penedes: Ifrån Penedes härstammar världsberömda vinsorter, framförallt det mousserande vinet Cava. Längsmed vin- och cavagatan finns en mängd av vinkällare och vingårdar samt en udnerbar natur, historisk konst och minnesmärken. De mest kända orterna längsmed turen är Sant Sadurni d’Anoia och Vilafranca del Penedes, som har en lång tradition av vinframställning. Besök vingårdarna och förtrollas av det vackra landskapet här.
 • Catedral de Tarragona: Katedralen i Tarragona härstammar från 1100-talet och byggdes på resterna av en gammal Basilika med romansk och gotisk byggnadsstil. Imponerande är båda romaniska tornen på huvudfassaden och rosettfönstret. Till katedralen hör Santa-Maria från 1300-talet och ett biskopsmuseum. Katedralen i Tarragona är öppet för besökare året om.
 • Murallas de Tarragona: Romarna som erövrade staden Tarragona år 218 före Kristus döpte den till Tarraco. För att skydda staden lät de bygga en 4 km lång stadsmur runt Tarragona. I dag är en kilometer av musern som är tolv meter hög och fem meter bred bevarad. Det finns även kvar tre vakttorn, det mest välbevarade tornet, Pretori Romá, kan du gå upp i och beundra utsikten över staden. Intill stadsmuren står en staty av kejsar Augustus som skänktes till Tarragona av italienska staten 1934. Statyn är en exakt kopia av Augustusstatyn i Rom.

 

Välkommen att hyra hus i Costa Dorada hos NOVASOL!