Attraktioner i Katalonien

Sevärdheter, aktiviteter och utflykter

Katalonien har inte bara en otroligt vacker kust, utan även en mängd kulturella höjdpunkter. Barcelona lockar med storstadens varierande utbud, shopping, museum, god mat och solsken. Nedan kommer ett urval på sevärdheter och aktiviteter i Katalonien som du kan utforska från ett semesterhus på spanska fastlandet. Om du vill kunna njuta av det underbara klimatet på bästa sätt rekommenderar vi att hyra hus i Katalonien med pool så att du kan ta ett svalkande dopp utan att ens lämna tomten!

Vackra sevärdheter i Katalonien

Staden Barcelona är en av alla sevärdheter i Katalonien. Barcelona har allt som kan tänkas önskas under en semester, allt från konst, kultur och fin arkitektur till shopping, sol och bad. Här finns de berömda Gaudí-byggnaderna Sagrada Familia, Casa Batlló, Casa Milà och Park Güell. I Barcelona hittar du även den medeltida stadsdelen Barri Gotic, huvudgatan La Rambla, stranden Barceloneta och fotbollsstadion Camp Nou.

Spännande attraktioner i Katalonien

Katalonien är en region med många spännande muséer. I provinsen Girona finns tre fascinerande Salvador Dalí-muséer. Den mest kända ligger i Figueres och är skapat av Dalí själv. Tillsammans med musik som Dalí valt får besökarna en fantastisk konstupplevelse. I museet finns även Salvador Dalis gravkammare där Dalis mumifierade kropp är begravd. Andra attraktioner i Katalonien är slottet Púbol och Port Lligat, som båda är Salvador Dalís före detta bostäder.

Regionen bär också på en fängslande historia. Den kan du uppleva på arkeologiska nationalmuseet i Tarragona som berättar en spännande historia om den romerska dåtiden i Tarraco. Museet grundades redan under 1800-talet och sedan dess har det kontinuerligt tillkommit nya utställningsobjekt från olika utgrävningar.

Utmanande aktiviteter i Katalonien

Det finns mycket att göra när du väljer att hyra hus i Katalonien. Här kan du sola, bada, surfa, dyka och spela golf. Närheten till Pyrenéerna gör att det finns många möjligheter att cykla, rida eller vandra bland bergen. På vintern får du även chans att åka skidor och utöva andra vintersporter.

Kom nära allt som finns att se och göra

Är du intresserad av att uppleva alla aktiviteter i Katalonien, kan du hyra semesterhus i Spanien här på hemsidan eller över telefon. Novasol är en av Europas största semesterhusförmedlare och har ett härligt utbud bostäder om du vill hyra hus i Katalonien. I vårt utbud finns allt från enkla semesterbostäder i en liten by till charmiga semesterlägenheter i Barcelona. Hos oss kan du även hyra hus i Katalonien med pool!