Stränder på Gran Canaria

De bästa stränderna på ön

Turkosblått vatten så långt ögat når, vita sandstränder och solsken. Koppla bort vardagsstressen på en av Gran Canarias stränder! Med ett av Novasols semesterhus på Kanarieöarna får du en härlig vistelse med mycket sol och bad.

Kanarieöarna är en ö-grupp som ligger ett tiotal mil från Afrikas kust. Trots närheten till Afrika tillhör öarna Spanien. Det fantastiska läget vid Västsahara gör att Kanarieöarna kan stoltsera med omkring 355 soldagar per år och fantastiska stränder med sand från Saharaöknen som färdats med vinden över havet.

 

Upptäck fantastiska stränder på Gran Canaria

Gran Canaria är Kanarieöarnas tredje största ö och här finns 236 kilometer kust. Ska du hyra hus på den södra sidan av Gran Canaria, finns en mängd härliga stränder att utforska. Vid Maspalomas finns de berömda sanddynerna som skapar ett ökenlandskap som sträcker sig ned till havet. Här trivs soldyrkare, barnfamiljer och nöjessugna ungdomar.

Andra omtyckta stränder på Gran Canaria är Playa del Inglés och San Augustin, Playa del Güigüi, Puerto de Mogan och Puerto Rico. Playa del Inglés är ett flera kilometer långt sandparadis, medan stranden vid Güigui är en undangömd vik i den stora ravinen på öns västkust.

Ska du däremot hyra hus på Gran Canaria på öns norra sida, finns andra stränder att koppla av på. En av Gran Canarias stränder är den omtyckta Playa de las Canteras som ligger utanför huvudorten Las Palmas. På den här stranden kan du svalka dig i det turkosblå vattnet, leka med barnen i sanden eller läsa den där boken du längtat efter att grotta ned dig i. En annan barnvänlig strand är den steniga stranden Puerto de las Nieves som ligger i närheten av Agaete.

Utforska de härliga stränderna genom att hyra hus på Gran Canaria

Vill du njuta av sol, bad och sandstrand, kan du tillbringa ledigheten i en av våra semesterbostäder i Spanien. Novasol har härliga semesterhus och lägenheter på Kanarieöarna i alla prisklasser och storlekar. Våra boenden på Gran Canaria bokar du enklast på nätet eller genom att ringa vår kundtjänst. Alla våra semesterbostäder på Kanarieöarna är kvalitetssäkrade.