Gran Canarias klimat

Njut av Gran Canarias väder!

Här lyser solen året runt. Med en av Novasols semesterhus på Gran Canaria får du många sköna stunder på ön med ett av Europas bästa klimat.

Generellt sett är Gran Canarias klimat milt och behagligt. Det är ingen tillfällighet att Kanarieöarna kallas för ”Öarna med evig vår”. Klimatet på Gran Canaria bestäms av bergen, vinden, havsströmmarna och breddgraden. Gran Canaria kan stoltsera med över 300 soldagar per år och normalt sett är klimatet varmare och torrare på de södra delarna av ön.

Upplev Gran Canarias väder från ett semesterhus på Kanarieöarna

I nordöst tar passadvinden med sig frisk havsluft in över ön. När den övre luften stöter mot bergen bildas moln och det börjar regna. Regnet dunstar snabbt på grund av solen och snart är det fint väder igen. Precis som med de övriga Kanarieöarna förhindrar bergen att molnen rör sig söderut. Den sydliga delen av Gran Canaria har därför ett mycket torrare klimat och fler soltimmar än norra Gran Canaria.

Golfströmmen för med sig kallt vatten från norr och detta medför att vattnet är kallare på Gran Canaria än vad man kan tro för den breddgraden. Den genomsnittliga vattentemperaturen är mellan 21 och 24 grader Celsius om sommaren och 17 till 21 grader Celsius om vintern.

Oavsett Gran Canarias väder, finns alltid något att göra på ön. Är det solsken, kan du ta dig till någon av Gran Canarias stränder som till exempel Playa de las Canteras i norr eller Playa del Inglés i sydöst. Skiner solen, kan du även passa på att spela golf, vandra i bergen eller cykla. Om regnet öser ned kan du besöka några av museerna i Las Palmas eller handla på någon av öns shoppingcenter.

Hyr ett semesterhus på Gran Canaria

Vill du också njuta av det sköna klimatet på Gran Canaria? Bra, då kan du boka semesterbostad i Spanien här på hemsidan eller ringa Novasols kundtjänst. Alla Novasols Spanienbostäder ägs av privatpersoner, vilket gör att vi kan erbjuda ett varierat utbud på platser som annars inte är tillgängliga för turister. Välkommen!