Attraktioner på Fuerteventura

Sevärdheter och aktiviteter på Fuerteventura

Fuerteventuras huvudattraktion är utan tvivel de vackra stränderna och det turkosfärgade vattnet. Fuerteventura är Kanarieöarnas näst största ö och har de allra bästa stränderna bland öarna. Här kan man slappna av och riktigt njuta av solen eller gå på promenader längs vulkankratrarna. Dessutom finns det gott om olika möjligheter till vattensport på Fuerteventura. Mellan soltimmarna finns det även många sevärdheter på Fuerteventura att beskåda, såsom kyrkor, slott och museer. Dessutom har ön tretton stycken naturreservat.

Bra förutsättningar för vattensport

Fuerteventura är ett paradis för de som älskar vattensport. Det finns en uppsjö av aktiviteter på Fuerteventura för hela familjen, du kan testa på vindsurfing, vattenskidor, jetski, surfing, dykning och mycket mer. På vissa ställen är stränderna uppdelade för vind- och kitesurfare. För dig som vindsurfar passar östkusten, t.ex. Corralejo och söderut Sotavento, den långa strandremsan mellan Costa Calma och Jandia, särskilt bra. Varje år hålls också VM i vindsurfing här på ön. På västra sidan av Fuerteventura betäcknas ön av den imponerande klippkusten. Här kan man tyvärr inte bada, pga. de farliga strömmarna i vattnet.

Muséer och mycket annat

Naturligtvis finns även museer och andra sevärdheter på Fuerteventura, du kan besöka exempelvis Ekomusset La Alcogida som visar det urspungliga livet och levernet på ön. Här kan man se hur säd mals och hur ost och bröd tillverkas på ett traditionellt sätt samt hur man tog hand om djuren. Detta musem är särskilt roligt och intressant för de mindre barnen.

I Arkeologiska och Etnografiska Museet i Betancuria kan man följa spåren av urinvånarna i La Atalayita. Museet är indelat i tre delar; en arkeologisk, en paleontologisk och en etnografisk del. När du bor i ett semesterhus i Spanien behöver du verkligen aldrig ha tråkigt.

Oasis parken är en tropisk park som ligger i La Lajita och är ett populärt utflyktsmål. Här finns även det största Kamelreservatet i Europa. En mängd spännande tropiska djur allt från apor, krokodiler, sjölejon och zebror och olika djurshower som roar både stora och små. Det finns även en botanisk trädgård med vackra exotiska växter.

Här hos Novasol kan du enkelt och bekvämt hyra hus på Fuerteventura, i vårt stora utbud hittar du lyxiga villor, enklare stugor och lägenheter för alla smaker. Välkommen till Novasol för din nästa semester!