Attraktioner i Spanien

Sevärdheter att upptäcka under semestern

Ska du hyra hus i Spanien finns en mängd sevärdheter och aktiviteter att besöka och utforska. Spanien har ett rikt kultur- och naturliv som finns med på UNESCO:s lista. Spaniens städer, byggnader med flera hör tillsammans till en av de rikaste kulturskatterna i världen. Planerar du hyra hus i Spanien finns givetvis mycket att upptäcka i form av sevärdheter och aktiviteter men på denna sida har vi listat några av våra tips.

 

Córdoba

Cordoba i Andalusien berättar om en över 2000-årig lång historia och har omnämnts som en av Spaniens mest spännande städer.

Här är Seneca (känd filosof och kejsare Neros lärare), Osius och Trajan födda. Under morerna byggdes en moské här. Den kanske främsta sevärdheten i Cordoba är Mezquita-moskén som anses vara en av världens vackraste.

 

Mérida (Badajoz)

Merida grundades under namnet Emerita Augusta år 25 f.Kr. av imperatorn Augustus och var Lusitaniens huvudstad och räknades som en av de viktigaste städerna under romarriket. Trots förstörelsen av de arabiska härskarna finns det än idag flera historiska byggnadsmonument kvar.

 

Almagro (Ciudad Real)

Almagro ligger mellan 5 bergskedjor inbäddad i provinsen Ciudad Real. Antagligen levde människor här redan på bronstiden. Även romare och västgotar har funnits här och lämnat spår efter sig. Under 1200-talet blev Almagro blev huvudsäte för Calatravaorden. Idag hör staden till konsthistoriens minnesmärkesensemble och man har investerat i att restaurera gamla hus, kyrkor och palats i staden.

 

Jardines del Pazo de Mariñán

Denna vackra anläggning, Jardines del Pazo de Marinan ligger direkt vid Betanzos och vid floden Mandeo. Terrasformiga trädgårdar och rabatter lockar till promenader. Ett stamhus och ett ursprungligt militäriskt torn som under 1700-talet byggdes om till ett palats befinner sig även här i parken. Inträdet är gratis och parken har öppet året om.

 

Monasterio de Piedra

Klostret grundades år 1194 och ligger i den torraste zonen av Aragons. Här finns en vacker park som sedan 1860 är öppen för allmänheten. I parken finns både grottor och vattenfall. 1983 förklarades klostret som ett konsthistoriskt minnesmärke. Anläggningen har öppet året om.

 

Den gyllene trion i Madrid

I de tre museerna Prado-Museum, Thyssen-Bornemisza och det nationella kulturcentret Reina Sofía befinner sig stora verk av viktiga konstnärer, som till exempel Velázquez, Goya, El Greco, Bosch, Tizian, Tintoretto, Raffael, Rubens och Rembrandt och von Dürer, van Dyck, Renoir, Degas, Cezanne och Kandinsky.

 

Picasso och Dali

I Barcelona befinner sig Picasso museet, som ger en inblick i Picassos konstnärliga liv och utvecklingen av mästarens konst. Salvador Dalís verk kan man beundra i Theater-Museum Dalí i Figueres i provinsen Girona. Detta museum, som ligger 139 km utanför Barcelona, är absolut värt ett besök om du hyr semesterhus i regionen.

 

Kungapalatset i Madrid

1738 lades grundstenen för Palacio Real i Madrid. Palatset ligger direkt i centrum i Madrid. Idag lever kungafamiljen inte längre här, men använder palatset till officiella anledningar. Ett trevligt besöksmål om du ska hyra hus i Spanien i närheten av Madrid.

 

Sagrada Família

Den världsberömda katolska basilikan som ligger i Barcelona påbörjades och ritades av den spanske arkitekten Antoni Gaudi. Bygget är känt bland annat just för att det inte har färdigställts. Än idag bygger man på det och har planer på att avsluta den magnifika byggelsen även om tidplanen har ifrågasatts.

 

Parc Güell

Även Parc Güell är skapad av den världskända spanska arkitekten Gaudo. Parken – som ritades och byggdes i början av 1900-talet – är uppsatt på UNESCOs lista över världsarv. Den fascinerande parken – med sina stora mängder mosaik – är idag en stor turistattraktion.

 

Upplev ditt Spanien

Givetvis är det svårt att hinna upptäcka allt vad detta kulturrika land har att erbjuda under en semester. Med en semesterbostad i Spanien, sätter du basen för din upptäcktsfärd och väljer sedan själv vad just du vill se och göra. Attraktioner och sevärdheter finns över hela Spanien så det är din smak och tid som avgör.

Ett semesterhus är i sig ett bra sätt att komma närmare landets kultur eftersom man bor lite som invånarna själva – genuint och borta från massturismen, även om det är i en turisttät ort. Du bestämmer själv vilken typ av semester du ska ha och eftersom alla boenden är unika, finns också valmöjligheter till att hitta ett boende som passar alla smaker. Dock gäller därför också först till kvarn.

För att hyra semesterhus i Spanien, är du välkommen till oss på NOVASOL. Vi har idag ett stort utbud över hela landet av privatägda – men samtidigt kvalitetssäkrade – boenden. Gör en sökning för att påbörja din nästa semester i Spanien.