Attraktioner i Costa del Sol

Sevärdheter i Costa del Sol och stränder i Andalusien

Costa del Sol är framförallt känd för sina underbara stränder och bukter och de små fisk- och sporthamnarna. Bergen skyddar Costa del Sol från de kalla vindarna och gör det till ett sant nöje att hyra hus i Costa del Sol. Genom att hyra hus i Costa del Sol med pool kan ni ta ett svalkande dopp utan att ens lämna tomten! Många aktiviteter i Costa del Sol gör också en semester här mycket intressant för dig som vill uppleva fart och fläkt. När du bor i en semesterbostad i Andalusien kan vi tipsa om ett par olika stränder, en vackrare än den andra.

Sköna stränder

Stranden La Malagueta ligger direkt i staden Malaga. Den är framförallt lämplig för dem som vill utöva sport, men med sina inte alltför starka vågar är den även barnvänlig. I Malaga ligger även familjestranden Caleta som är välvårdad och lätt att nå. Med sina 1,5 km är det gott om plats. Den fina sanden består av vulkanstenar.

I Marbella ligger Puente Romano och är en liten men fin vit sandstrand, som ligger direkt vid Mosel. Här kan man hyra solsängar och parasoller. I Guadiaro ligger stranden Torreguadiario som är över 2 km lång och har även den en blå flagg. Från stranden har man en underbar utsikt över fiskebåtarna som dagligen åker ut från yachthamnen i Stogrande. Det finns nästan inga vågor, vilket är bra för de allra minsta. Om ni vill ha en riktigt badfylld semester föreslår vi att hyra hus i Costa del Sol med pool!

Kulturella upplevelser

Självklart erbjuder även Costa del Sol många kulturella upplevelser. Genom att hyra hus i Costa del Sol får du nära till en uppsjö av upplevelser. Storstaden Malaga är ett ypperligt exempel men även de små kustorterna som Ronda och Marbella är berikade med en mängd historia och sevärdheter.

Fästningen Alcazaba i Malaga är ett gammalt arabiskt fästningspalats som byggdes på 1000-talet av sultanen Badis som även bodde där och är ett mästerverk som stått emot många fiender. Även katedralen i Malaga från 1500-talet är väl värd ett besök, där den ligger i Malagas historiska centrum. Katedralens andra torn blev aldrig färdigbyggd och därför har katedralen i Malaga fått namnet La Manquite (den enarmiga).

Utom dessa sevärdheter hittar du mycket mycket mer när du bor i ett av våra semesterhus i Costa del Sol, varmt välkommen att boka ditt boende redan idag!