Attraktioner i Andalusien

Sevärdheter, aktiviteter och utflykter i regionen

Andalusien har mycket kultur att erbjuda. Den långa, brokiga historien har lämnat många spår efter sig. Bland alla attraktioner i Andalusien märks katedraler, borgar, museer och anrika städer. Med ett semesterhus i Spanien får du också många tillfällen att koppla av på stranden, se Flamenco-uppvisningar och uppleva naturen.

 

Några av alla sevärdheter i Andalusien

  • Pablo Picasso-museet i Malaga: I Picassos barndomshem visas mer än 200 verk av Pablo Picasso. Här visas även verk av andra berömda konstnärer.
  • Alhambrapalatset i Granada: Det berömda Alhambrapalatset härstammar från 800-talet och är ett av världens äldsta arabiska palats. Promenera i det vackra området med sina åttahörniga gårdar, vackra träd, brunnar, vattendrag och den moriska fästningen.
  • Katedralen i Sevilla: Är världens största katedral och hör till de viktigaste gotiska sakralbyggnaderna i världen. Här är även Cristopher Columbus begravd.

 

Några av alla attraktioner i Andalusien

  • Ronda: den anrika staden som delas av Tajo-klyftan: Besök tjurfäktningsarenan, spännande museum och upplev fantastisk arkitektur.
  • Flamenco: se den eldiga dansen från Andalusien drickandes ett glas sangria på en Flamencobar eller betala dyra pengar för att se en storslagen Flamencoshow i någon av de större städerna
  • Bolonia utanför Cadiz: en strand som hämtad från ett vykort
  • Zahara de los Atunes: en härlig sandstrand med kristallklart vatten och många faciliteter
  • Piletas grotta: en fantastisk attraktion med förhistoriska grottmålningar strax utanför Ronda

 

Utforska alla aktiviteter i Andalusien från ett semesterhus på spanska fastlandet

Är du intresserad av att uppleva Ronda, Alhambrapalatset och andra sevärdheter i Andalusien, kan du boka bostad här på hemsidan eller över telefon. Alla våra spanska semesterhus är privatägda vilket betyder att om du tänker hyra hus i Andalusien får du en fantastisk chans att leva som en spanjor. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa vår svenska kundservice, de hjälper gärna till att ordna med praktiska detaljer rörande boendet. Välkommen till oss när du vill hyra hus i Andalusien!