Infomation om Slovakien

 

Slovakien är ett mångfaldigt land. Här finns vild, fascinerande natur, bad i kristallklara sjöar och i varma källor och inte minst massor av platser där historien lämnat sina spår.

Slovakien består i norr och i mitten av Höga och Nedre Tatra, Lilla och Stora Fatra och Erzebirge som alla tillhör Karpaterna.

Söderut sträcker sig landet in mot ungerska Tiefebe. De största floderna i Slovakien är Donau, Theiss, Waag, March och Gran. Den högsta toppen i landet är Gerlsdorfer Spitze i Höga Tatra på 2655 m ö h.

 

Landskapet

Ta vägen förbi Höga Tatra, Europas minsta bergskedja med toppen Gerlachovsky Stit 2655 m ö h. I nationalparken finns bl a 600 km markerade vandringsleder i varierande svårighetsgrad.

Den norra delen av landet är bergig. I nordvästra Slovakien sträcker sig Rohacebergen, i norr ligger Oravská Magura och Oravske-Beskidengebirge. I MelIanslovakien finns nedre Tatra samt stora och lilla Fatra. Södra delen av landet är grön och bördig. Speciellt området kring Donau med städerna Dunajska Streda, Sturovo, Komarno och Nove Zamky är populära turistorter.

 

Naturens krafter

Det finns gott om varma källor över hela Slovakien. Kurorter som Dudince, Piestany, Rajecke Peplice, Bardejov, Sliac eller Trencianske Teplice är välkända orter även för dem som inte åker hit av medicinska skäl. Andra populära thermalbad är Besenova, Liptovsky, Jan, Oravice, Prievidza och Ruzomberok.

Varmt välkommen att hyra hus i Slovakien hos NOVASOL!

 

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: