search

Stugor i Valais

Kantonen Valais (på tyska Wallis) är den tredje största i Schweiz med sina 5 224 kvadratkilometer och är uppdelad i ett tysktalande Valais och ett fransktalande Valais. Det är inte alltid så lätt att förstå denna uppdelning eftersom en stor del av befolkningen ofta talar båda språken mycket väl. I huvudstaden Sion till exempel, kommer du att träffa många som också talar båda språken.

Med sitt omväxlande landskapet är Valais, tillsammans med en stuga från NOVASOL, en perfekt miljö för din semester i Schweiz. Om du kombinerar detta med Valais i genomsnitt 300 soldagar om året, har du receptet för en lyckad semester. Här hittar du en imponerande mängd aktiviteter och natur som närmast kan få en att tappa andan.
Välkommen att boka ditt boende i Valais hos oss på NOVASOL. I vårt utbud av stugor och semesterlägenheter i området hoppas vi att du ska hitta just din favorit för semestern.

Semesterhus i Schweiz med naturupplevelser

Hyr semesterhus i tysktalande Valais

Brig, Visp och Lenk är distrikt vilka räknas som helt tysktalande men dialekten här har andra tyskspråkiga schweizare ibland svårt att förstå. Dialekten här är, tillsammans med Bündner-dialekten, många schweizares favoritdialekt. Det kan uppfattas som lite udda, eftersom så många har svårt att förstå vad som sägs. Kanske beror det på att dialekten har en mjuk, nästan sött ljud, som ofta har en öm ton. Men de flesta kommer ju inte hit för att studera dialekter - de kommer för att spendera sin semester.

Schweiz högsta berg

När du anländer till Valais för första gången, kan du känna dig lite omringad av majestätiska bergskedjor. Regionen har inte mindre än 47 berg med en höjd på upp till över 4 000 meter! Med sina 4 678 meter är Dufourspitze det högsta berget i Schweiz. På 4 478 meter är den mest kända bergstoppen Matterhorn (Horu). Matterhorn har ett igenkännbart och unikt utseende och anses vara den perfekta utgångspunkten för turister och lokalbefolkningen. Fjälltoppen är en av Schweiz och Valais kännetecken, och en favorit bland utförsåkare och fotografer.

Vid foten av berget ligger byn Zermatt, en av de mest kända skidorterna i Schweiz. Sin popularitet till trots, har inte Zermatt förlorat sin karaktär och charm. Här hittar du ett brett utbud av skid- och vandringsmöjligheter och för många är detta område en höjdpunkt under sin semester i Valais. Givetvis då med en stuga som bas. De otroligt höga bergstopparna med färgrik vegetation och djurliv är ingredienserna i ett bra semesterrecept för Schweiz. Ibland verkar det som om tiden stått stilla här och ger livet här ett avkopplande tempo.

Boende för en semester i Valais

Aktiv semester i Schweiz

Precis utanför dörren till din stuga, ditt semesterhus eller din semesterlägenhet, kan du välja mellan att antingen ha en avkopplande eller aktiv semester. I Valais kan du cykla, klättra, vandra eller bara koppla av på spa eller kurbad. Den övre delen av Valais har över 4 000 glaciärer. Här är det möjligt att leka i snön även på sommaren. Tre av de största glaciärerna i alpinregionen hittar du här nämligen Aletsch, Gorner och Fiesch.

På många platser i Valais ligger snön året runt och här har du tillgång till alla aktiviteter som har med snö att göra. Visste du att Valais också är den perfekta platsen för längre vandrings- och cykelturer? Eller att du kan lära dig paragliding här? Vill du spela golf har även Valais många fina golfbanor.

Den högsta skidanläggningen i Schweiz och Europa ligger i Valais. Här det snöar det hela året och orten erbjuder 2 400 kilometer backar. Detta är ett paradis för såväl skidåkare som snowboardåkare men här finns också längdåkningsspår.

Besök regionerna Bürchen och Grächen

Låt dig charmas av Bürchen! Andas frisk bergsluft på sommaren samtidigt som du kan imponeras av panoramautsikten. Bürchen ligger mitt i hjärtat av det övre Valais och är en bra utgångspunkt för att besöka närliggande områden som Aletschglaciären eller städerna Saas-Fee, Zermatt, Leukerbad, Brigerbad och Visp. Avsluta dagen med att vandra genom de smala gatorna eller ät en god middag på restaurang. I Bürchen kommer du att känna du dig hemma.

Njut av naturen med hela familjen i vackra Grächen! Här kan du uppleva vardagslivet på de schweiziska gårdarna i alpinområdena, liksom besöka platser som producerar ost. Färskost eller ingefära kan köpas i perioden juni till mitten av september. Området har mer än 250 kilometer väl preparerade spår som lämpar sig för stora och små. Det omfattande nätverket av stigar har både enklare och mer utmanande vandringarmöjligheter. 

Njut av semester i alpint landskap

Hyr semesterbostad i Valais

Alla våra semesterbostäder i Valais är självhushåll som ägs av privatpersoner - du kan därför ha det så bekvämt som hemma även om du är på semester. Våra medarbetare besöker alla våra semesterlägenheter och semesterhus i Schweiz innan de görs tillgängliga på vår hemsida, som en extra trygghet för dig som bokande gäst. Du ska känna dig säker när du bokar din semesterbostad med oss. Vårt Trygghetspaket ingår därför också i priset vilket du kan läsa mer om i våra hyresvillkor. I Trygghetspaketet ingår exempelvis avbeställningsskydd vid plötslig sjukdom.

Om du vill hyra stuga i Valais kan du enkelt göra detta på vår hemsida eller genom att kontakta vår kundtjänst. Du är också välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående att hyra stuga i Schweiz eller något specifikt om någon semesterbostad. Boka en av NOVASOL’s stugor för din nästa semester i Valais!

Semester i Valais, Schweiz