search

Stugor i Luzern

Välkommen att hyra stuga eller semesterlägenhet i den spännande kantonen Luzern! Ett område mycket rikt på vackra naturupplevelser, historia, sevärdheter och aktiviteter. Vad mer kan man önska sig under en semester i Schweiz? Med en semesterbostad från NOVASOL kan du komma nära det autentiska och traditionella schweiziska. Och som alltid – friheten med ett semesterhus är närmast ovärderligt!

Semester i Luzern, Schweiz

’Gamla’ moderna Luzern

Luzern, eller kantonen Luzern, är en av sex i Schweiz som ligger runt Vierwaldstättersjön. Detta område är känt som det inre eller centrala Schweiz. Undantaget är Zug, som är den enda som inte är belägen vid Vierwaldstättersjön. Luzern ligger i den tysktalande delen av Schweiz och kan delas in i fem distrikt; Amt Lucerne, Amt Hochdorf, Amt Sursee, Amt Willisau och Amt Entlebuch.

Om du valt att hyra stuga i Luzern, då är du ’vid foten’ av Alperna. Berg som Pilatus, på 2100 meter, anses för låga för att vara en del av de höga Alperna. Lite längre sydväst om centrala Schweiz finns det över 20 berg med en höjd av 4000 meter.

Luzern har en mycket lång historia och det finns spår av människor som går tillbaka till år 30.000 f.Kr. Här finns också en viss mystik - det finns nämligen en legend som säger att Schweiz grundades i Uri en gång i tiden. Någon som känner till ’Wilhelm Tell’ av Friedrich Schiller, vet en del om legenderna och myterna i detta område.

Staden Luzern

Staden Luzern är kantonens huvudstad. Staden har en mystisk atmosfär - koboltsjön omgiven av berg, den välbevarade gamla stan, strandpromenader och färgglada hus. Behöver vi säga mer? Denna stad är definitivt värt ett besök och här kan du vandra mellan de många torgen och kyrkorna. Fjällen Pilatus och Rigis kan ses från Luzern och här är du precis vid sjön med samma namn som staden. En av de mest kända sevärdheterna är Kapellbron - en kapellbro byggd på 1400-talet, nu återställd efter en brand. Luzern är också en idealisk utgångspunkt för många utflykter i centrala Schweiz. Om du hyr en semesterbostad här är en tur uppför de regionala bergen Pilatus och Rigis ett måste!

Vill du resa tillbaka till en svunnen tid kan du korsa Vierwaldstättersjön med fem ångbåtar, flera av dem är över 100 år gamla. Livet till sjöss har varit en viktig del i denna region sedan senmedeltiden. Tidigare användes båtar för att transportera material från stenbrott på andra sidan av sjön, men efter att järnvägen byggdes användes fartygen för turism.

Stugsemester i Luzern nära natur

Det traditionella, moderna Schweiz

Väljer du att hyra stuga i Schweiz kommer du snabbt att märka de stora skillnaderna mellan de många kantonerna i centrala Schweiz. Uri, Nidwalden och Obwalden har på många sätt bibehållit sina traditioner och seder. I Schwyz upprätthålls traditionerna till stora delar endast i bergsområdena. Vid den norra delen av Schwyz väntar stora och lyxiga villor - här semestrar många stjärnor från Formel 1 och tennis. Vill du lägga semestern i centrala Schweiz nära en modern stad, kan du hyra semesterbostad i närheten av städerna Luzern eller Zug, där många internationella företag har sina huvudkontor.

Aktiv semester vid sjön

Vandring är lite av en upplevelse i Luzern! Låt dig imponeras av ett fascinerande bergslandskap med dalar och kristallklara sjöar. Oavsett svårighetersgrad eller ålder finns här vandringturer för alla. Det finns leder för hela familjen med grillplatser och lekplatser. Vissa sträckor har sina egna teman och är tillgängliga för personer med barnvagnar.
Gillar du vattensport? Då har du kommit till ett vattenparadis! Pröva någon av de många vattensporter som erbjuds på och runt Vierwaldstättersjön och andra sjöar i området - här kan du prova allt från kanot till vindsurfing och vattenskidor. Om du är en erfaren dykare, finns det också fina dykmöjligheter här. För den som söker spänning, kan man testa fallskärmshoppning eller skärmflygning här.

Avkoppling med en stuga i Luzern

Besök Luzern med NOVASOL

NOVASOL har skickat svenskar på semester sedan många år tillbaka och under dessa år har vi lärt oss att många älskar den frihet som kommer med ett semesterhus. En semester i någon av våra stugor i Schweiz kan schemaläggas utifrån dina egna behov och vad du vill få ut av din semester. Du behöver inte ta hänsyn till fasta tider för måltider i en satt buffé - du styr själv på semestern. De flesta av våra stugor och semesterlägenheter har privata ägare, därför kan du känna dig som hemma - på semestern. När du spenderar semestern i ett privat semesterhus eller semesterlägenhet kommer du nära till lokalbefolkningen och får en unik inblick i det dagliga livet på den plats du besöker.

Hyr en stuga i Luzern och du får alla förutsättningar för en underbar semester i Schweiz med minnen som varar långt efter att du har återvänt hem. Naturälskare kommer definitivt att trivas i denna region! Här finns det ett nästan oändligt utbud av aktiviteter för dem som vill ströva i naturen - antingen ensam, med vänner, partner eller familj. Något som passar alla åldrar. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Luzern, Schweiz

Upplev Luzern på nära håll