search

Semesterhus i Schweiz

Hyr en stuga som bas för fantastiska semesterupplevelser

Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Schweiz för din nästa semester i detta vackra land. Schweiz erbjuder allt från shopping och upplevelser i städer till magnifik natur med berg och dalar. 

Schweiz är kanske ett litet land om man jämför med de flesta länder i Europa, men landet har ändå alltid haft förmågan att få fram sina positiva sidor. Eftersom Schweiz är så litet är det möjligt att snabbt nå alla utflyktsmål från semesterhuset eller semesterlägenheten. Antingen med egen bil eller kanske med tåg.

Välkommen att se vårt utbud av stugor i Schweiz för din nästa semester. Du kan boka ditt boende direkt här på vår hemsida eller, om du föredrar, ringa till oss på NOVASOL så hjälper vi dig gärna. Vi finns tillgängliga över telefon och mail för att svara på de frågor du har om våra semesterhus i Schweiz och övriga Europa. För de frågor vi inte kan svara direkt på, kontaktar vi våra lokala kollegor som i sin tur pratar med husägaren. 

Semester i vackra Schweiz

Natur och aktiviteter

Schweiz erbjuder en mängd olika möjligheter för dig som vill aktivera dig under semestern. Landets många sjöar och berg skapar ett spännande landskap. Lägg därtill ett klimat som utgör en härlig blandning av värme från söder och kyla från norr vilket ger många möjligheter till aktiviteter både sommar och vinter.

Alperna och de kalla vintrarna gör Schweiz till en inbjudande vinterdestination. Här erbjuds backar och spår för både utförsåkning och längdåkning genom ett vackert vitt landskap. En del av våra stugor i Schweiz ligger bara en kort bit från fantastiska skidområden. Under våren och sommaren kan du som gäst i landet prova på klättring, vandring och cykling. Det finns ett många bra vandringsleder och cykelvägar för både nybörjare och mer rutinerade. Du kan också ta en tur med guide som visar vägen till den bästa utsikten över gröna dalar och vita bergstoppar.

Schweiz är en erkänd vinterdestination

Sevärdheter och shopping

I Schweiz kan du hitta många intressanta sevärdheter och städer som erbjuder stora upplevelser. Besök till exempel Frey som är landets ledande chokladföretag och som har receptet för den ursprungliga schweiziska chokladen. I staden Buchs väster om Zürich, kan man göra sin egen choklad vid fabrikens besökscentrum.

I och runt Basel kan se flera vackra konstsamlingar. Bara i Basel finns 40 konstmuseer där du bland annat kan se några av Picassos verk. I huvudstaden Bern, kan du vandra genom den medeltida gamla stan där flera butiker och restauranger väntar. Bern har sedan 1983 funnits med på UNESCOs lista över världskulturminnen. I Zürich kan du uppleva livliga stadslivet i kombination med hisnande landskap som omger staden. Här erbjuds också shopping i världsklass med många av de främsta designermärkena representerade.

Besök Zürich när du hyr stuga i Schweiz

De schweiziska alperna

Alperna täcker ungefär 60% av Schweiz och är på många sätt centralt för turismen i Schweiz. Det alpina landskapet i Schweiz har en speciell mångfald där olika bergskedjor har olika karaktär. Det finns över 74 berg som är mer än 4 000 meter höga. 12 av de högsta topparna finner du i Valais. Här hittar du bland många andra bergs städer den bilfria byn Zermatt, som ligger längst ner vid Matterhorn

Många reser också hit för att uppleva Eiger (3 970 meter), Mönch (4 099 meter) och Junfrau (4 158 meter). Den sistnämnda har också på Europas högst belägna tågstation - Janfrau Joch. Området här är ett uppskattat besöksmål bland många turister. Mellan bergen finns stora dalar och i väster är vingområdena vid Sierre och Sion. Vid Scilthorn kan du också få möjlighet att uppleva en fantastisk panoramautsikt från Skyline Walk - en utsiktsplattform byggd av glas. 

En alpstuga är för många synonymt med stugsemester i Schweiz. Detta oavsett om man vill njuta av en semester under sommaren eller vintern. För Schweiz så kallar en del denna typ av stuga för ’chalet’. 

Utsikt vid schweiziska alperna

Vilken stuga i Schweiz söker du?

Eftersom våra semesterbostäder i Schweiz som regel är privatägda så ger det dig ett varierat utbud att välja mellan. Kanske söker du en semesterlägenhet i en alpby eller så är du på jakt efter en stuga i det schweiziska landskapet. I utbudet kan du välja det resmål och de önskemål du har på ditt boende i vår sökfunktion, har du möjlighet att välja mellan de stugor och semesterlägenheter som passar just dina önskemål. Exempelvis kan du lägga till faciliteter och utrustning som du tycker är viktigt som till exempel diskmaskin eller braskamin.

Om du vill hyra stuga i Schweiz och ta med hund, erbjuder flera av våra semesterhus denna möjlighet. Om husdjur är välkomna till en semesterbostad, så kostar det inget extra så länge maxantalet uppfylls. Om ni reser med fler hundar än vad som är tillåtet för huset i fråga, är ni välkomna att kontakta oss på NOVASOL så kan vi göra en förfrågan till ägaren för att få godkännande. 

Stuguthyrning i Schweiz

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling sedan slutet av 1960-talet och idag kan vi erbjuda semesterhus, stugor och lägenheter över nästan hela Europa. Så även i Schweiz. Likt för alla andra semesterbostäder så besöker vår egen personal i Schweiz samtliga stugor innan de tas in i sortimentet. En medarbetare går då igenom semesterbostaden grundligt så att den information du ser när du ska boka stämmer överens med verkligheten.

När du gör din bokning direkt hos NOVASOL så ingår vårt Trygghetspaket automatiskt utan extra kostnad. Med trygghetspaketet ges du bland annat möjlighet att avbeställa din stuga om du skulle drabbas av plötslig arbetslöshet eller sjukdom. Läs gärna mer om vad som gäller för Trygghetspaketet i våra Hyresvillkor. 

Vill du hyra stuga i Schweiz hos NOVASOL, kan du bland annat göra detta i Berner Oberland, Graubünden och Valais. Här finner du destinationer såsom Kandertal, Mattertal och Habkern. Schweiz har gott om små mysiga byar att uppleva under semestern men också större orter och städer. De korta avstånden i landet gör att du har möjlighet att uppleva flera av dem när du spenderar din semester i Schweiz. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Schweiz!

En av alla stugor i Schweiz