Kultur i Portugal

Kom när Portugals kultur med ett privatägt semesterhus

Lissabon utnämndes till Europas kulturhuvudstad 1994 och visst finns det gott om spännande kultur i Portugal. Lyssna på den traditionella musiken fado, besök någon av de vackra kyrkorna, provsmaka bacalhau och njut av det vackra språket. Det bästa sättet att ta del av kulturen är att hyra semesterhus i Portugal. 

Portugiserna är ett stolt sjöfartsfolk och närheten till havet speglas i Portugals kultur. Den traditionella, vemodiga musikstilen fado har influenser från portugisiska sjömanssånger. Om ni ska hyra hus i Portugal i närheten av Lissabon, måste ni passa på att besöka Fadomuseet i stadsdelen Alfama eller lyssna på de känslosamma fadosångarna på någon av stadens intima barer.

Upplev Portugals härliga kultur

Spännande matkultur

Närheten till havet har influerat Portugals matkultur. Här finns gott om färsk fisk, skaldjur och andra delikatesser från havet. Maten i Portugal är mättande, prisvärd och råvarorna håller hög kvalitet. Prova nationalrätten Bacalhau med torkad torsk eller efterrätten pastel de nata. Portugal är också ett vinland på frammarsch. Smaka det berömda portvinet eller de lättdruckna vinerna från Douro.

Portugiserna är katoliker och religionen är en viktig del av Portugals kultur. På många offentliga byggnader finns ett kors eller en religiös staty och i landet finns många vackra kyrkor och kloster. Ta en tur till den förtrollande kyrkan Santuário de Nossa Senhora dos Remédios i Lamego eller det vackra klostret Jerónmios i Lissabon.

Portugal är vida berömd för sina originellt handmålade kakelplattor som förskönar husfasaderna, sina korkekar, olivolja och tjurfäktningar, även om landet inte är lika fanatiska kring tjurfäktning som grannen Spanien. En av Portugals mest älskade symboler är Barcelos-tuppen som enligt legenden räddade en dödsdömd pilgrim från att hängas.

Njut av en spännande matkultur i Portugal

Upptäck fantastisk kultur genom att hyra hus i Portugal

Vill du också njuta av vacker fado, kan du hyra semesterhus i Portugal via NOVASOL. NOVASOL har funnits sedan 1968 och på vår hemsida finns ett unikt urval semesterbostäder i Portugal. Ni kan hitta hus i alla prisklasser, storlekar och med närhet till havet eller med egen pool.

Våra semesterhus i Portugal är handplockade och besiktas regelbundet. Flera av dem ligger i populära Algarve. För att du ska kunna känna dig trygg med att, till exempel hyra hus i Algarve, finns alltid en av NOVASOLs representanter på plats i Portugal och i hyran ingår ett trygghetspaket med bland annat ett avbeställningsskydd. Varmt välkommen till oss på NOVASOL!