Attraktioner i Algarve

Förtrollande stränder, imponerande fästningar och kokande nöjesgator. Det bästa sättet att utforska Portugals kust är att hyra semesterhus i Algarve. Vackra Algarve är en region i södra Portugal. Algarvekusten är synonymt med turkost vatten, långa sandstränder, vildvuxen natur och branta klippor. De många stränderna är några av Algarves attraktioner. Från ett semesterhus i Portugal kan du och din familj ta er till Praia da Marinha, en av Portugals vackraste stränder.

Utforska Algarves vackra stränder

Charmiga städer med mycket historia

Den charmiga hamnstaden Lagos är värd ett besök om familjen ska hyra hus i Algarve. I Lagos kan man njuta av solen, lokalbefolkningens vänlighet och färskfångad fisk. Här finns den långa stranden Dona Ana, den mysiga hamnen och den lilla fästningen Forta da ponta da Bandeira som vaktar hamninloppet. Ta en promenad över klipporna till den vackra fyren Farol Ponta da Piedade eller åk på delfinsafari.

I den historiskt viktiga staden Silves ligger en av Algarves sevärdheter, medeltidsfästningen Castelo de Silves. Passa även på att besöka Museu Municipal de Arquelógia, som är stadens spännande arkeologimuseum med föremål från stenåldern. Om familjen ska hyra hus i Algarve i augusti kan ni passa på att besöka medeltidsfestivalen. 
En annan av Algarves sevärdheter är cabo São Vincente som portugiserna kallar världens ände. I staden Sagres befinner du dig på Europas sydvästligaste punkt. Här kan du beundra 1500-talsfästningen och den enorma nationalparken Costa Vicentinas fantastiska natur. 
Längtar ni efter puls och spänning? Staden Albufeira är välkänd för The Strip, en lång nöjesgata kantad av barer, affärer, tatuerare och restauranger. I staden finns även de berömda stränderna Praia dos Pescadores, Praia do Tunel och Fisherman's beach. 

Upptäck Algarves charmiga städer

Upplev själv alla spännande attraktioner i Algarve

Vill du också besöka den mysiga staden Lagos, kan du och din familj hyra semesterhus i Portugal på NOVASOLs hemsida eller över telefon. NOVASOL är Europas största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder och har ett brett utbud av semesterhus i Algarve.
Det är tryggt att hyra hus i Algarve hos NOVASOL. Alla våra semesterbostäder besiktas innan de tas in i sortimentet och i hyresbeloppet ingår en förmånlig försäkring. Om du har frågor om försäkringen eller vill ha hjälp att hyra hus i Algarve, är du varmt välkommen att ringa vår kundtjänst. Trevlig semester!