Sevärdheter och aktiviteter i Wielkopolska

Poznan

Poznan är en viktig handels- och mässtad med ett rikt liv av kultur. Sevärd gammal stadsdel med historiska byggnader och kyrkor. Prästkyrkor, kungaslott, gotisk domkyrka med gravmålningar från den första Piasten och det gamla furste- och kungaslottet

 

Lagów Lubuski

Lagow Lubuski är en pittoresk semesterort mellan två sjöar från vattensystemet Lagow. Under medeltiden polsk trustborg , under åren 1347-1810 Johanniterordens huvudkvarter som lät bygga en borg under mitten av 1300-talet som senare byggdes ut under 1600- och 1800-talet. På nedervåningen finns en sal med ett gotiskt valv, som vilar på pelare. Från det medeltida Bergfried är det en underbar utsikt över omgivningarna. I amfiteatern vid sjön presenteras polska spelfilmer.

 

Goscikowo-Paradyz

I byn Goscikowo-Pardyz finns ett imponerande cistercienserkloster från 1300-talet med klassisk inredning. I omgivningarna av byn Lubrza bildades en speciell underjordisk vandringsled. I den underjordiska fängelsehålan i det naturskyddade naturområdet ”fladdermusen” finns över 30 000 fladdermöss.

 

Välkommen att hyra semesterhus i Wielkopolska hos NOVASOL!