Sevärdheter och aktiviteter i Masuren

Olsztyn

Historisk stad med en pittoresk gammal stadsdel. Stadens kärna är det gotiska slottet från 1300-talet. Tidigare bodde Nikolaus Kopernikus i slottet, idag är det ett museum med samlingar av stort konstnärligt och historiskt värde.

 

Frombork

Domkyrkan Frombork som byggdes 1329-1388 är ett gotiskt mästerverk av tegel. Inredningen härstammar från olika århundraden och förenar barock och rokoko. Här levde och arbetade den berömda astronomen, Nikolaus Kopernikus under flera år. Efter hans död gravsattes han i domkyrkan. I det sydvästra tornet kan man gå upp i och njuta av den vida utsikten över Frombork.

 

Heiliglinde

Inte långt från Rastenburg är en av Polens vackraste barockbyggnader belägen, Basilikan med Jesuitenklostret. Huvudattraktionen av Basilikans inredning är barockorgeln med rörliga figurer från 1721.

 

Elblaski-Kanal

Ett tekniskt underverk från 1800-talet och en stor turistattraktion. Kanalen är ca 80 km lång och förbinder Elbing och Osterode. Höjdskillnaderna av sammanlagt 100 m regleras över fem nivåer med hjälp av naturlig vattenkraft.

 

Vill du ta del av Masurens alla sevärdheter och aktiviteter är du varmt välkommen att hyra semesterhus i Masuren hos NOVASOL!