Österrike har en omfattande historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Habsburgarna, som styrde landet under sammanlagt 650 år kom till makten redan under 1000-talet. Det var under Habsburgarna som Österrike blev en stormakt och 1452 ett kejsardöme.

Under slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet verkade ett antal, numera världsberömda, konstnärer och vetenskapsmän i Österrike, som exempelvis Johann Strauss, Sigmund Freud, Gustav Klint och Otto Wagner.

1914 utlöser mordet på Österrikes tronföljare Franz Ferdinand i Sarajevo första världskriget. Efter krigsslutet 1918 blir Österrike en republik. Det politiska läget efter första världskriget är oroligt och 1938 går Tyskland in i Österrike som förklaras som en del av det Tyska riket.

Efter andra världskrigets slut 1945 förklaras Österrike återigen republik, men står dock under det kommande decenniet under förvaltning av de fyra segermakterna. 1955 blir Österrike självständigt efter att först ha förbundits till ständig neutralitet.

Sedan 1995 är Österrike medlem av Europeiska unionen.

Vill du utforska landets historia är du varmt välkommen att hyra stuga i Österrike hos NOVASOL!