Välkommen att upptäcka det norska ö-paradiset 

Väster om Bergen ligger Fjell, en ökommun i vacker natur. Att hyra stuga i Fjell innebär att du kommer få uppleva ett äkta öparadis som består av hela 500 öar, holmar och skär. Om du väljer att hyra stuga i Hordaland befinner du dig aldrig långt ifrån underbara naturupplevelser och om du tillbringar semestern i Fjell är du omringad av den fantastiska naturen. Inom Fjells gränser ligger öarna Lillesotra, Bildnøyna och den norra delen av Sotra. Fjell kan därför erbjuda ett varierat utbud av aktiviteter för alla.

Stuga N20232 i Fjell

Aktiviteter och upplevelser

I Fjell finns det lämpliga upplevelser för både unga och gamla. Om du hyr en stuga i Fjell har du ofta utmärkta fiskemöjligheter precis utanför dörren. Många av våra stugor i Hordaland är utformade för dem som vill prova fiskelyckan under sin semester. Dessa stugor har fiskrensningsplats och ligger nära bra fiskemöjligheter. Vid kusten finns det ofta extra frysutrymme i huset, och en båt ingår alternativt går det att hyra på plats. Förhoppningsvis får du en fångst som du kan välja att frysa in och ta med hem, eller att laga goda måltider i stugan. Om du vill delta i en organiserad fisketur, kolla upp vad som finns i närheten, det finns olika alternativ att välja mellan. Vill du uppleva Fjell från vattnet? Då kan du prova kajakpaddling mellan öarna. Till exempel kan du börja på ön Sotra och paddla norrut mot Øygarden. Utanför Sotra hittar du hundratals små öar du kan besöka.

Välkommen att hyra stuga i Fjell hos NOVASOL

Sevärdheter och utflyktsmål

I Fjell ligger Fjell fästning, som var den största tyska fästningen i Norge under ockupationen. Under marken i Fjedlafjället byggde tyskarna en militärbas med sängplatser åt omkring 200 personer. Idag har delar av anläggningen gjorts om till museum och du kan få en unik inblick i områdets roll under andra världskriget. Från fästningen kan du också besöka Liatårnet, som är den högsta punkten på Sotra. Härifrån har du en underbar utsikt över alla öar som omger Sotra, och över havet. Stanna under eftermiddagen och se sedan solen gå ner i havet. Ett semesterminne som du sent kommer att glömma.

Genom att hyra någon av våra stugor i Fjell kan du ta med dig familjen till VilVite Center på Sotra, där både små och stora kan lära sig om naturvetenskap och teknik. Det finns aktiviteter och installationer som handlar om allt från energi till vulkaner. Planera en dagstur till Bergen. Här finns det gott om aktiviteter och sevärdheter. Ta er till Akvariet, eller ta linbanan upp till Fløyen. Ät fisk på bryggan eller på en av stadens många restauranger. Bergen har också bra shopping och ett pulserande nattliv. Från bryggan kan du åka med båtturer på de omgivande fjordarna. En resa till Bergen bör finnas med på listan över aktiviteter under din nästa semester i Hordaland.

Hyra stuga i Fjell

NOVASOL har ett stort och varierat utbud av semesterhus och lägenheter över hela Europa. Bo nära en stad, vid en fjord, i bergen, i skogen eller vid en sjö – valet är ditt. Hitta din nästa drömsemester genom att använda vår enkla sökfunktion. Du kan ange dina kriterier och få alternativ som passar just dig bland våra stugor i Norge.

Välkommen att hyra stuga i Fjell hos NOVASOL!