Att ta sig till Nederländerna

Förutom att åka med egen bil på semester, finns det även bra tåg-, flyg- och bussförbindelser.

Flyg

Den mest kända flygplatsen i Nederländerna är Schiphol utanför Amsterdam, men man kan även flyga till Rotterdam, Eindhoven och Maastricht.

Tåg

Det är trevligt och lätt att ta sig runt i Nederländerna med tåg. Från de flesta större städerna finns det många avgångar varje timme. Intercity, snabbtåg och lokaltåg tar dig lätt dit du vill. Fördelen med att åka tåg är också att man oftast kommer till orternas centrum och sedan lätt kan ta sig därifrån till de attraktioner man är intresserad av. En resa från t ex Amsterdam till Utrecht tar bara 30 minuter och till Haag tar det 45 minuter.

Buss

Att åka med buss är att föredra vid kortare sträckor. I Nederländerna finns det fyra olika sorters bussar: Stadsbuss (Stadsbus), lokalbuss (Streekbus) och snabbuss (Snelbus). Stadsbussen kör inom en större stads gränser. Lokalbussen kör runt i en större stads omgivningar, men även i mindre orter. Tidtabellen är främst anpassad till högtrafiktiderna. Snabbussen har färre hållplatser än lokalbussen.

Interliner: Vid sidan av stadsbussar, lokalbussar och snabbussar finns sedan några år även interliner. Denna buss trafikerar ca 30 olika linjer runtom i hela Holland och kör ofta direkt mellan två orter.

 

Utforska Nederländerna genom att hyra hus i Nederländerna oss NOVASOL!