Allmänt om Nederländerna

Man kan nästan säga att Nederländerna är synonymt med vatten, på samma sätt som Schweiz är synonymt med berg. I stort sett varje ort i Nederländerna kan nås från vattnet, och här finns mängder med sjöar, floder, kanaler och så naturligtvis havet. Man kan således säga att Nederländerna är ett mycket bra vattensportland. I Nederländerna har vi gott om stugor, semesterhus och lägenheter!

 

Nederländerna är också ett idealiskt cykelland, eftersom det är så platt. Holländarna själva använder gärna cykeln som transportmedel och det är faktiskt så, att det finns fler cyklar än invånare. Här finns 17.000 kilometer cykelleder och då avstånden är förhållandevis korta, kan man uppleva mycket på kort tid. Dessutom finns det hundratals vandringsvägar, som leder till härliga naturpärlor, fina badstränder vid Nordsjökusten samt genom charmiga, historiska byar och små romantiska fiskelägen.

Så här finns gott om möjligheter att uppleva Nederländerna nära naturen – och i sin egen takt. Hyr en lägenhet eller semesterhus och njut av din semester i Nederländerna!

Nederländerna kan även erbjuda många kulturella begivenheter och sevärdheter, som bör upplevas. Här finns bl a 300 sevärda slott, som omges av vackra trädgårdar och parker, och överallt möts man av härliga blomsterparker och marknader samt välbevarade, gamla kvarnar. För barnen finns mängder med attraktioner, som djurparker, nöjesparker, barnmuséum och fantasivärldar. Besök t ex Madurodam, världens mest välkända miniatyrstad, där man kan uppleva Nederländerna vid sina fötter.

Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht är bara några av de större städerna, som absolut är värda ett besök. Här finns museer, modern och klassisk arkitektur, fantastisk shopping, mysiga caféer och bra restauranger samt alla sorters olika marknader.

Speciellt Amsterdam är en stad med en särskild atmosfär, som har bevarat sin prägel från förr i världen – som t ex charmiga kanalhus från 1600-talet – samtidigt med att det är en modern och pulserande storstad med det senaste inom konst, mode och design.

Nederländerna har mycket att erbjuda för såväl ung som gammal, så det är bara att åka dit. Hyr ett semesterhus i Nederländerna som utgångspunkt för en lyckad semester!