Allmänt om Montenegro

Montenegro – den sista oasen med oberörd natur i Europa

Hav, sjöar, raviner, berg gör det möjligt att uppleva en härlig semester och vila ut ordentligt. Här finns många olika aktiviteter att roa sig med under sin semester och varje dag kan se olika ut om man så önskar.

Den turbulenta historien om detta lilla land har lämnat många historiska minnesmärken som är utspridda över hela landet. Blått hav med oändliga stränder, den Budvanska Rivieran, klara floder och vackra berg i Montenegro ger allt som krävs för en oförglömlig semester.

Alla kuststäder i Montenegro har sin egen historia:

  • Herceg Novi, en botanisk trädgård vid Medelhavet, en karneval och konstnärlig stad
  • Kotor, en stad för seglare, byggare och forskare, stad med museum
  • Budva, teater och festival på sommarscen, en stad med vackra stränder och nattliv
  • Ulcinj, en stad med flera kulturer, det östliga väst och den västerländska öst

 

Utforska Montenegros vackra kuststäder

 

Kulinariskt i Montenegro

Genom att hyra ett semesterhus i Montenegro kan du ta del av alla härliga restauranger som serverar läckra lokala specialiteter och internationella klassiker. I bergen i Montenegro kan man prova följande lokala rätter: Skorup (en typ av färskost), Katchamak (ett slags polenta) med ost, varma pitabröd, Raschtan (en typ av grönkål) med rökt får- och lammkött. Den är välkända Njeguši skinkan och den gamla slaviska drickan mjöd

Vid Skadarsjön beställer man rökt karp eller löja från Skadar sjön och till detta en av de hemgjorda kvalitetsviner, rödvinet Vranac eller det vita vinet Krstaè. Vid kusten kan man pröva olika specialiteter från havet stekt i olivolja eller serverat med oliver och vin.