Sevärdheter och aktiviteter i Luxemburg

För alla de som gärna vill uppleva något mer under sin semester än bara härligt väder och natur, så finns det i Luxemburg både stora och små sevärdheter att upptäcka. I Luxemburg hittar man pitoreska byar och vackra byggnader. Ett besök i Luxemburgs huvudstad gör din semester komplett. Huvudstaden har redan varit utnämnd två gånger till Europas kulturhuvudstad. Genom att hyra ett semesterhus i Luxemburg kan du besöka något av de alla intressanta museum som finns. Den fantastiska gamla stadsdelen tillhör UNESCOs världskulturarv.

Fjärilsträdgården (Päiperleksgaart)

En fjärilsträdgård i en vacker omgivning i vinstaden Grevenmacher. Den exotiska trädgården är 600 m2 och har hundratals med tropiska fjärilar. Detta paradis bjuder in till långa promenader i en behaglig temperatur 27 grader.

Adolphe-Bron

Adolphe-Bron i Luxemburg är en nationell symbol och är uppkallad efter hertigen Adolf av Luxemburg. Bron förbinder kvarteret Gare med Luxemburgs centrum. Bron är 153 m lång och 42 m bred. 1903 då bron var färdigbyggd, var den vid denna tidpunkt den största bron i sitt slag i världen.

Fort Thüngen

Fort Thüngen är en historisk fästning i huvudstaden Luxemburg. Fästningen står i Drei Eicheln Park och är känd som de tre ekollonen pga de tre tornen. De tre tornen och fundamentet är allt vad som är kvar efter London konferensen 1867. På samma område ligger även museet för modern konst, Mudam.

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sûre är en vacker liten stad i nordvästra Luxemburg, med bara ett par hundra invånare. Esch-sur-Sûre har fått sitt namn från floden Sûre, som rinnner genom den idylliska orten. Den stora fördämningen i floden är värt ett besök. Här har man utsökta möjligheter för en simtur. Ruinerna efter borgen från 100 talet bjuder på en härlig panoramautsikt över staden och Sûre.