Attraktioner på Pag

Aktiviteter och sevärdheter på ön Pag i Kvarnerbukten

Upptäck alla spännande attraktioner på Pag! Det bästa sättet att uppleva öns stränder, historia och aktiviteter är att hyra hus på Pag. Pag är en av de härliga öarna i Kvarnerbukten. Här finns de små städerna Pag, Novalja och Ziglijen. Ön har två bergskedjor som löper utmed kusten och är känd för sitt karga landskap som doftar av salvia. Pags befolkning lever främst av saltproduktion, fåruppfödning och turism. Ska ni hyra lägenhet på ön kan ni passa på att smaka den berömda Pag-osten.

Upplev Pag i Kvarnerbukten

Mycket att se med ett semesterhus i Kvarnerbukten

Det finns gott om sevärdheter på ön, men har ni ont om tid är huvudorten Pag att rekommendera. I den gamla stadskärnan finns ruiner efter stadsmuren, borgen, ett kloster och Mariakyrkan. Pag raserades under ett krig med Zadar och den nya staden ritades av arkitekten Dalmatinac. Det ombyggda hertigpalatset från 1400-talet är en av alla sevärdheter på Pag, precis som kyrkan Maries himmelsfärd.

Det finns otaliga aktiviteter på Pag om ni önskar en aktiv semester. Pags bukt är idealisk för surfing och utanför ön finns möjlighet att dyka bland rev och skeppsvrak. Föredrar ni aktiviteter på torra land finns chans att cykla eller vandra genom det vackra landskapet som består av vinodlingar, olivlundar, karga berg och småvägar. Tycker ni om bergsbestigning kan ni bestiga toppen S:t Vitus.

Ön Pag kan stoltsera med en 270 kilometer lång kuststräcka. De härliga stränderna är självklara attraktioner på Pag som lockar gammal som ung. En av öns mest populära stränder är den barnvänliga stranden Prosika. Nöjeslystna ungdomar tar sig till stranden Zrce där de kan njuta av sol under dagen och fest under natten.

Ett bra sätt att hyra hus på Pag

Är du och din familj intresserade av att utforska alla sevärdheter och aktiviteter på Pag, kan ni hyra semesterhus i Kvarnerbukten online eller via Novasols kundtjänst. Semesterhusförmedlaren Novasol grundades i Danmark 1968 och har i dag semesterbostäder på många platser i Europa. Har ni frågor om våra hus i Pag eller vill ha hjälp att hyra lägenhet på Pag, är ni varmt välkomna att lyfta luren och kontakta Novasol!