Mat och dryck i Opatija

Hyr semesterhus i Opatija och ta del av lokala matupplevelser

Ett besök i Opatija blir en gastronomisk upplevelse ni sent ska glömma! Med ett semesterhus vid Kvarnerbukten får ni gott om tid att smaka mat och dryck i Opatija.

Den härliga semesterorten Opatija ligger i nordöstra Istren vid Kvarnerbukten. Istrien är berömt för sin matkultur och Opatija är känt för sina välrenommerade restauranger och högklassiga råvaror. Läget vid Kvarnerbukten gör att Opatijas restauranger har mycket god tillgång på färsk fisk och i synnerhet jätteräkor.

Njut av fantastisk mat med ett semesterhus i Opatija

Det bästa sättet att smaka på Istrien är förstås att hyra semesterhus i Opatija. Det finns mycket spännande mat i Opatija som bara väntar på att avnjutas. Fisk och skaldjur är nära sammanlänkat med Istriens matkultur och eftersom Opatija ligger vid kusten är det enkelt att få tag på god fisk på någon av traktens restauranger. Exempel på regiontypiska rätter är grillade sardiner eller pastarätter med jätteräkor.

Förutom det fantastiska läget vid havet, ligger Opatija nära bördig jord. Några av stadens delikatesser är tryffel, olivolja, kastanjer, sparris och körsbär. Opatija är speciellt känd för att servera rätter med den eftertraktade svarta och vita tryffeln. Ska ni hyra semesterhus i Opatija kan ni till exempel smaka en rätt med fisk och tryffel, eller färsk pasta, jätteräkor och tryffel.

Vin är uppskattad dryck i Opatija. I Istrien och vid Kvarnerbukten har vin producerats sedan romartiden. Här odlas druvorna Malvazija, Merlot, Cabernet Sauvignon och Chardonnay. Med ett semesterhus i Opatija får ni möjlighet att åka omkring bland de olika vingårdarna för att provsmaka de olika vinerna och lära er mer om produktionen.

Hyr semesterhus i Opatija online eller över telefon

Vill du och din familj också äta fantastisk mat i Opatija kan ni hyra semesterhus vid Kvarnerbukten på vår hemsida eller genom att ringa vår kundtjänst. Novasol har förmedlat kvalitetetssäkrade semesterhus och lägenheter i Opatija sedan mitten av 00-talet och har servicekontor på flera platser i landet. Alla Novasols hus i Istrien ägs av privatpersoner och besiktas regelbundet av kunnig personal. Det innebär att Novasol kan erbjuda ett varierat utbud bostäder utan att tumma på varken kvaliteten eller säkerheten. Välkomna!