Attraktioner i Opatija

Aktiviteter och sevärdheter i Opatija vid Kvarnerbukten

Tillbringa semestern i härliga Opatija! Med ett hus eller en lägenhet får du och din familj många tillfällen att utforska alla spännande attraktioner i Opatija.

Opatija ligger på nordöstra Istriens kust vid Kvarnerbukten och är döpt efter det benediktinkloster som var byns mittpunkt under 1300-talet. Staden var en populär semesterort under sekelskiftet och det finns många vackra sevärdheter i Opatija som till exempel de vackra parkerna, de storslagna villorna från slutet av 1800-talet, fontäner och statyer. Andra attraktioner i Opatija är förstås de fantastiska stränderna.

Upplev alla sevärdheter i Opatija

Opatija är berömt för sina vackra 1800-talsvillor som minner om stadens glansdagar som fashionabel semesterort. Kvar finns till exempel Villa Angiolina, Villa Amalia och Villa Minach. Andra vackra höjdpunkter i staden är Helios och Selena-fontänen, statyn Flickan med måsen och S:t Jakobskyrkan. Promenerar ni genom Opatija får ni heller inte missa den kroatiska Walk of Fame som hedrar nationella celebriteter.

Opatija är en idealisk plats för att glömma vardagens bekymmer och koppla av i solen. Längtar du och din familj efter strand och bad kan ni besöka någon av de härliga stränderna som till exempel den rena stranden Slatina, Icici som är belägen vid den gamla hamnen eller den vackra stranden Sipar. Vanligtvis är Kroatiens stränder klapperstenstränder, men i Opatija finns även sandstränder.

Det finns även en hel del aktiviteter i Opatija om ni ska hyra hus i Kvarnerbukten. Ta en promenad i den härliga S:t Jakobsparken där ni kan finna över 150 olika växtsorter, ströva längs den 12 kilometer långa strandpromenaden, vandra i det närbelägna berget Ucka, ö-luffa eller snorkla i det kristallklara vattnet och upptäck livet under ytan.

Ett enkelt sätt att hyra lägenhet i Opatija

Vill du och din familj utforska alla sevärdheter och aktiviteter i Opatija kan ni bo i ett av Novasols hus under semestern. Novasol har förmedlat bostäder i Opatija sedan 2005 och våra bostäder bokas enklast online eller över telefon. Ska ni hyra hus i Kvarnerbukten via Novasol ingår även ett trygghetspaket där ett avbeställningsskydd är inkluderat. Välkomna att kontakta Novasol om ni har frågor eller vill ha hjälp att hyra lägenhet i Opatija!