Mat och dryck på Krk

Ta del av lokala matupplevelser på ön

Krk bjuder på fantastiska matupplevelser! Genom att hyra semesterhus får du och din familj många chanser att smaka på Kroatiens matkultur.

Krk är den största ön i Adriatiska havet och ligger i Kvarnerbukten mellan Crikvenica och ön Cres. Öns befolkning har en lång tradition av jordbruk och fiske, vilket gör att maten på Krk håller mycket hög klass. Ska ni hyra hus på Krk får ni njuta av fisk och skaldjur, grillat lamm, lokalproducerad ost, olivolja och vin.

Spännande mat och dryck på Krk

Krk är omgivet av rent, turkosblått vatten som är en idealisk plats för fisk och skaldjur. Det är därför ingen tillfällighet att mycket mat på Krk kommer från just havet. På öns fiskrestauranger serveras sardiner, havsabborre, svärdfisk, olika sorters bläckfisk, ostron, musslor, krabbor och hummer. Kvarnerbukten är också känd för de utsökta jätteräkorna som har tunnare skal och en annan smak än andra jätteräkor.

Ska ni hyra hus på Krk finns vissa rätter som ni bara måste smaka. Prova den lokala pastan surlice som gärna serveras med fisk och skaldjur eller en lammgulasch. Lamm är en viktig ingrediens i Krks matkultur, smaka Kastradina som är bitar av fårkött som torkats i boravinden, grillat lamm eller soppan Zvavacet som gjorts på lamm, örter, vin och grönsaker. Provsmaka även den lokalproducerade Krk-osten som är gjord på fårmjölk.

Vin är en omtyckt dryck på Krk. Ta gärna ett glas av det lokalproducerade torra, vita vinet Vrbnička žlahtina. Får ni chansen att smaka det mousserande vinet Valomet- ta den! Valometvinet kom till under ett lyckat experiment då man la några flaskor vitt vin att jäsa på 30 meters djup utanför Vrbnik. När flaskorna togs upp ur djupet hade de utvecklats till mousserande vin av hög kvalitet.

Ett klick från att hyra hus på Krk

Vattnades det i munnen av att läsa om all god mat på Krk? Då kan du och din familj hyra hus på Krk här på hemsidan eller genom att ringa till Novasols kundtjänst. Vi har förmedlat semesterhus på Krk och i Kvarnerbukten sedan många år tillbaka. Vi har ett härligt utbud av semesterhus och lägenheter på den vackra ön Krk och ni kan även hyra hus på Krk med pool genom oss!