Attraktioner på Krk

Aktiviteter och sevärdheter på Krk i Kvarnerbukten

Sol, bad och spännande utflyktsmål! Det finns otaliga attraktioner och aktiviteter på Krk som bara väntar på att utforskas. Det bästa sättet att uppleva ön är att hyra semesterhus på Krk.

Krk är den största ön i Adriatiska havet och förbinds med fastlandet via en bro. Ön Krk har varit bebodd sedan antiken och styrts av många olika folkslag som romare, kroater, bysantiner, venetianare och österrike-ungrare. I dag är spåren efter tidigare civilisationer på ön omtyckta sevärdheter på Krk. Förutom de historiska byggnaderna, finns ljuvliga stränder och spännande aktiviteter på ön. Om man vill ha en extra badfylld semester bör man hyra hus på Krk med pool!

Kyrka på Krk i Kroatien

Utforska alla attraktioner på Krk

Är ni intresserade av historia kommer ni att älska Krk. I staden med samma namn som ön, finns fortfarande monument över öns olika tidsepoker som till exempel delar av den gamla stadsmuren, tre portar i venetiansk stil, hus från renässansen och romerska bad. En annan av alla sevärdheter på Krk är Marie himmelfärdskatedralen från 1100-talet. Katedralens skatter finns dock i den närbelägna kyrkan S:t Quirinus.

Krk är omgiven av glittrande, turkosblått vatten och tänker ni hyra hus i Kvarnerbukten får ni många tillfällen att koppla av på Krks underbara stränder. Den stora stranden, Vela Plaza, är en av alla attraktioner på Krk. Den långa klapperstenstranden Vela Plaza är idealisk för barnfamiljer och här finns en mängd faciliteter och möjlighet att hyra vattensportsutrustning.

Ska ni hyra lägenhet på Krk behöver ni inte oroa er för att ni ska ha tråkigt. Det finns många aktiviteter på Krk att ta sig för. Förutom att bada, kan ni åka vattenskidor eller följa med en båt ut för att dyka bland skeppsvrak och rev. Föredrar ni aktiviteter på torra land, kan ni hyra cykel och uppleva öns vackra natur från cykelsadeln eller vandra genom det förtrollande landskapet. Genom att hyra hus på Krk kan ni även ta en paus från alla utflykter och njuta av lugnet hemma istället.

Salta bad på Krk vid Kvarnerbukten

Boende under semestern

Genom att hyra hus i Kvarnerbukten får du och din familj gott om tid att se och uppleva Krk. Vill ni hyra ett privatägt semesterhus på Krk ska ni kontakta Novasol, vi är en av Europas största semesterhusförmedlare med många års erfarenhet av branschen. Ska ni hyra lägenhet på Krk eller kanske ett exklusivt semesterhus, kan ni boka online eller ringa vår svenska kundtjänst.