Attraktioner i Crikvenica

Aktiviteter och sevärdheter i Crikvenica vid Kvarnerbukten

Längtar ni efter en omväxlande semester? Åk till Crikvenica vid Kvarnerbukten. Genom att hyra semesterhus kan du och din familj utforska alla attraktioner i Crikvenika.

Crikvenica är en populär stad vid Kvarnerbukten som historiskt sett har varit en romersk bosättning. Under början av 1400-talet lät en adelsman bygga en borg här som senare omvandlades till en skola och ett kloster. Crikvenicas härliga klimat gjorde att staden blev känd som kurort under slutet av 1800-talet. I dag är staden en omtyckt semesterort med mycket att erbjuda.

Upptäck alla attraktioner

Det finns mycket att se och att göra om ni väljer att hyra hus i Crikvenica. Exempel på sevärdheter är stadens konstgalleri, stadsmuseet och akvariet. I akvariet finns omkring 150 olika fiskarter och genom glaset kan ni få syn på muräna, pigghaj, clownfisk, blåsfisk samt pirayor. En annan sevärdhet är den åtta kilometer långa kärleksstigen som är en av traktens vackraste stigar.

Vill ni ha utmaning under semestern kan ni testa på olika aktiviteter i Crikvenica. Här finns vandringsleder, möjlighet att upptäcka naturen från cykelsadeln, sportfiska, dyka och testa på paragliding. I staden finns även en park med olika adrenalinhöjande aktiviteter som till exempel hinderbana i luften.

De härliga stränderna är självklara attraktioner i området. Crikvenicas allmänna strand är mycket barnvänlig och passar även de som reser i sällskap med rörelsehindrade. En annan fin strand är sandstranden Balustrada som är känd för att vara ren och erbjuda möjlighet att hyra parasoll och solstolar. I Crikvenica får även människans bästa vän bada, en husdjursvänlig strand finns i närheten av hamnen.

Boka ditt semesterboende med oss

Det allra bästa sättet att uppleva attraktioner och aktiviteter i Crikvenica är att hyra semesterhus i Kvarnerbukten via Novasol. Novasol har många års erfarenhet av semesterhusförmedling och det är hit ni ska vända er om ni vill hyra lägenhet i Crikvenica eller ett härligt semesterhus. Vi har semesterbostäder i Kroatien i alla storlekar och prisklasser. Vill ni boka hus eller hyra lägenhet i Crikvenika kan ni boka bostad online eller ringa vår kundtjänst. Varmt välkomna till Crikvenica!