Natur och stränder på Cres

Upplev stränderna och alla naturupplevelser på ön

Det finns gott om vacker natur på Cres! Genom att hyra hus på Cres får ni njuta av utsikten över lummiga kullar, knotiga olivträd, karga klippor och turkosblått vatten. Det är som bäddat för fantastiska naturupplevelser på ön.

Den 65 kilometer långa ön Cres ligger mitt mellan östra Istrien och ön Krk vid Kvarnerbukten. Naturen på ön består av lummig vegetation, mjuka kullar och klippor. Det finns även härliga stränder på Cres som passar alla smaker.

Utforska Cres natur

Fantastisk natur i Kvarnerbukten

Det finns många stränder på Cres, från små gömda vikar till välinrättade stränder som passar barnfamiljer. En av Cres stränder är Mali bok som ligger i en mysig bukt med höga klippor som skyddar klapperstenstranden mot vind och höga vågor. Stranden Zdovica vid Valun är ett bra val om ni reser med barn. En annan av alla stränder är den gömda viken S:t Ivan som ligger utanför Lubenice

Bara en blick ut genom fönstret lockar till naturupplevelser på Cres. Det finns många vandrings- och cykelleder som korsar naturen på Cres. Att cykla är ett behagligt och miljövänligt sätt att uppleva naturen och besöka Cres mysiga städer. Vill ni uppleva livet till havs kan ni testa på att segla eller dyka.

Det finns även ett rikt djurliv på ön. Här finns omkring 190 registrerade fågelarter som till exempel den ovanliga gåsgamen som häckar på öns norra del, havsörnar, falkar, ugglor och självklart fiskmåsar. På ön lever även mårdar, harar, hjortar, vildsvin och en hel del sällsynta insekter.

Hyr din semesterbostad på Cres här

Upplev den fantastiska naturen på Cres genom att hyra hus eller lägenhet på ön. Är familjen intresserade av en semesterbostad på Cres är ni varmt välkomna att kontakta Novasol. Novasol har många års erfarenhet av att hyra ut semesterbostäder i Kvarnerbukten och på andra platser i Kroatien som till exempel Istrien och Dalmatien. För oss på Novasol är det viktigt med kvalitet och personlig säkerhet. Genom att hyra hus i Kvarnerbukten hos oss, bokar ni med tryggheten om att alla våra hus och lägenheter är noga besiktade. Välkomna!