Semesterhus och semesterlägenheter i Slavonien

Naturnära i östra Kroatiens inland

Vill du ha en semester i Kroatien omgiven av äventyrlig natur? Är berg och vackra vyer viktigare för dig än sol och strand? Då kan ett tips vara att hyra hus i Slavonien. Området är också känt som regionen Slavonien, och du hittar regionen i den östra delen av landet. NOVASOL erbjuder många semesterbostäder i Slavonien för uthyrning, och här är det också möjligt att bo med faciliteter som en egen pool eller bubbelpool precis utanför dörren.

Om du väljer att hyra hus i Slavonien kan du spendera din Kroatiensemester i en region fylld med historia. Du kan besöka stora kroatiska städer, där du kan fördjupa dig i landets historia. Regionen Slavonien sträcker sig till den serbiska gränsen i öst och har två stora floder, Save och Drau, som slingrar sig vackert genom det gröna landskapet. Ett semesterhus i Slavonien är en perfekt bas för en semester med både stadsliv och turer i naturen.

Naturrik semester i Slavonien

Attraktioner och sevärdheter

Regionen har en lång rad landmärken. Särskilt anmärkningsvärda är de många herrgårdarna, som byggdes av adeln under 1800- och 1900-talet. Några av dessa är idag museer eller ombyggda till hotell. Den största staden är Osijek, som ligger precis vid floden Drava, och har många attraktioner och evenemang. Osjiek ligger nära Baranja, som sträcker sig mellan Drava, Dunav och den ungerska gränsen och bildar en egen liten ”ö” i östra Kroatien.

Om du väljer att hyra hus i Kroatiens inland är detta en utmärkt region för dig som vill komma nära det autentiska Kroatien. Slavonien sticker ut som region i Kroatien när det gäller traditioner, särskilt den traditionella musiken som är värd att ta med sig. Här har du möjlighet att uppleva hur detta bevaras genom folklorefestivaler eller folkminnesfestivaler.

Kroatien är känd för sina delikatesser. Om du är på semester i det Kontinentala Kroatien, kan du passa på att besöka många lantliga restauranger och mysiga bergsbyar där du kan smaka på lokala specialiteter. Dessutom kan du på gårdarna och marknaderna köpa färsk ost, kött, frukt och grönsaker.

Kyrktorn i Kroatiens inland

Aktiviteter och upplevelser

Om du hyr ett semesterhus i Kontinentala Kroatien har du goda aktivitetsmöjligheter. Här kan du spendera din semester till att utforska området och lära dig mer om landets historia och kultur. Ta dig iväg till fots eller på cykel och ta en paus längs med vägen. På så sätt kan du njuta av den vackra naturen till fullo.

Missa inte en resa till naturparken Kopački Rit, ett speciellt ornitologiskt område som 285 fågelarter kallar hem. Förutom de många fågelarterna finns här också amfibier, reptiler och cirka 54 däggdjur. Detta är också ett av de största och viktigaste våtmarksområdena i Europa. Här kan du få guidade turer på vattnet, hästryggen eller till fots. För de som är intresserade av fåglar är det här den perfekta platsen för fågelskådning och fotografering. På turistcentret kan du hyra cyklar och tillbringa dagen på de vackra sträckorna som går genom naturparken. Kroatien har 19 natur- och nationalparker, så naturälskare kommer definitivt att ha en underbar semester genom att hyra hus eller semesterlägenhet här.

Jordbruket i Slavonien tillhör det mest utvecklade i Kroatien. Tack vare de många strömmar, floder och skogar erbjuder Slavonien goda möjligheter till jakt, fiske och bygdturism. Om du väljer att hyra en semesterbostad i Slavonien är du väl rustad för en lugn och avkopplande semester, vilket denna region är perfekt för.

Boka boende i Slavonien till din semester i Kroatiens inland

NOVASOL erbjuder semesterbostäder i Slavonien för uthyrning. Alla semesterhus och lägenheter i regionen finner du här på vår hemsida. Här kan du även boka ditt boende i Slavonien enkelt och smidigt direkt online. Givetvis kan du även ringa till oss om du vill ha hjälp med att boka. Du kan välja vilka kriterier som är viktiga för just ditt boende i Slavonien. Kanske är det att semesterbostaden ska ha en egen pool, eller ska ta emot många personer och/eller till och med hund? Vi hoppas att du finner ditt nästa boende för din nästa semester i Kontinentala Kroatien bland våra semesterhus och lägenheter i Slavonien.