Historia och Kultur i Umag

Hyr hus eller semesterlägenheter i Umag och ta del av kultur och historia i staden

Från romarstad till modernt semesterparadis. Genom att hyra hus i Umag får du och din familj lära er mer om stadens spännande historia. Umags historia börjar redan under romartiden då romarna grundade Umacus. Umacus blev en populär plats att semestra på när romarna behövde koppla av från sina plikter. Vill ni veta mer om den här tiden i Umags historia, kan ni besöka Umags stadsmuseum som visar arkeologiska fynd från romartiden.

Historiska sevärdheter i Umag

Lär er mer stadens historia

I slutet av 400-talet föll romarriket och sedan följde hundratals år då olika folkslag styrde Umag. 1268 föll Umag under venetianskt styre och blev en viktig hamnstad i Venedigs rike. Under 1300-talet byggdes en mur och ett försvarstorn kring staden för att skydda Umag mot Genuas folk som kämpade för att få herravälde över Adriatiska havet.

Krig och sjukdomar gjorde att Umags befolkning minskade dramatiskt under de följande århundranden och människor från Dalmatien, Grekland och Albanien flyttade hit för att än en gång befolka staden. När Venedig föll 1797 hamnade Umag under franskt styre och sedan under kungariket Österrike-Ungerns fana ända fram till första världskriget.

Efter första världskriget kom Umag att tillhöra Italien och efter andra världskriget blev Umag en del av Jugoslavien. När Jugoslavien föll blev Umag kroatiskt. I dag är Umag en omtyckt semesterort med mycket att erbjuda som vackra stränder, fina kyrkor och otaliga aktivitetsmöjligheter. Den geografiska närheten och de historiska banden till Italien har fortfarande stor påverkan på Umags kultur.

Välkommen att hyra hus i Umag

Vill du och din familj utforska Umags kultur och historia, kan ni hyra hus i Istrien via vår hemsida eller över telefon. Vi på NOVASOL började vår resa i branschen 1968 och erbjuder kvalitetssäkrade bostäder för alla som är intresserade av att hyra hus i bland annat Umag. Det finns många fördelar med att hyra hus för semestern. På NOVASOL, hjälper vi till att hitta en semesterbostad som passar just er familj. Vi erbjuder ett kostnadsfritt trygghetspaket och våra medarbetare finns på plats i Kroatien om ni mot all förmodan skulle få problem. Varmt välkomna att tillbringa semestern i Umag med NOVASOL!