Attraktioner i Umag

Aktiviteter och sevärdheter i Umag, nordvästra Istrien

Det finns gott om attraktioner i Umag! Med ett hus eller en semesterlägenhet i Umag får ni många härliga stunder vid de fantastiska stränderna, chans att uppleva de vackra historiska byggnaderna och kan titta på tennisturneringen som går av stapeln varje år.

Den härliga staden Umag ligger i norra Istrien nära gränsen till Slovenien och Italien. Staden har anor från romartiden och har även varit under venetianskt styre. Umag är känd för sina fantastiska stränder, de vackra kyrkorna och att tennisturneringen Croatia Open Umag hålls här varje juli.

Upptäck Umags sevärdheter

Med en semesterbostad som bas får ni tillfälle att utforska alla attraktioner i Umag. Umags stränder lockar många badälskare varje år. De två stränderna Katoro och Polynesia ligger i stadens centrum och är omgärdade av tallar och grönska. Här kan ni svalka er i det turkosblå vattnet, leka med barnen vid strandens lekplats eller testa på olika vattensporter som till exempel vattenskidor.

Det finns även många sevärdheter i staden att utforska om ni tröttnat på strandlivet. Ta en promenad för att titta på den gamla stadsmuren från 900-talet, de vackert utsmyckade stenhusen från 1400- och 1500-talet eller den fina Mariakyrkan från 1700-talet. Har ni semesterhus i Umag kan ni också passa på att besöka stadsmuseet som visar keramik och hantverk.

Med en semesterbostad i Istrien kan du och din familj ta del av alla aktiviteter i Umag. Rida, dyka, åka vattenskidor eller cykla i naturen är några exempel på aktiviteter i Umag. Är ni mer intresserade av att se än att utöva sport, kan ni titta på den stora tennisturneringen som hålls i Umag varje år i juli.

Sevärdhet i Umag, Istrien

Hyr hus och utforska alla attraktioner i staden

Vill du och din familj koppla av på stranden Katoro, se den vackra Mariakyrkan eller vara med om tennistureringen i juli kan ni hyra semesterlägenhet i Umag hos NOVASOL. Vi erbjuder ett varierat och personligt utbud hus och lägenheter i Kroatien för uthyrning. Våra semesterhus i Umag bokas enklast online eller över telefon. Varmt välkomna till oss när ni vill utforska sevärdheterna i Umag!