Historia och Kultur i Rovinj

Hyr hus eller semesterlägenheter i Rovinj och upplev kultur och historia i staden

När du vill semestra i Kroatien kan vi föreslå den härliga staden Rovinj i Istrien. Den lilla staden har blivit ett mycket populärt turistmål som har en uppsjö av aktiviteter att erbjuda för alla åldrar. Det finns ett rikt nöjesliv och en fantastisk natur men traditioner och kultur lever vidare trots att många tusen turister besöker staden årligen. Passa på att semesterlägenhet i Rovinj för din semester och njut av staden i din egen takt.

Upplev gamla stan i Rovinj

Rikt på historia

Rovinj har varit bebott sedan urminnes tider och befolkades först av illyriska stammar för att sedan erövras under romarrikets expansion. Sedan kom regionen att bli del av det bysantinska riket och bytte sedan härskare under århundradena mellan Franker, Venetianer och Napoleon med flera för att till slut bli en del av det som idag är Kroatien. Från början låg Rovinj på en ö, som inte blev en del av fastlandet förrän under sent venetianskt styre, närmare bestämt 1763, då kanalen fylldes igen. Under medeltiden byggdes försvarsverk som än idag delvis kan beskådas. Stadsmuren byggdes i två rader och tre portar tillät handelsmän och befolkning att passera. Upptäck Rovinjs historia och det natursköna området genom att hyra hus i Rovinj.

Av de gamla byggnaderna och kyrkorna finns idag en del kvar att beundra, smala gränder och kärleksfullt restaurerade hus tillsammans med moderna turistområden gör Rovinj till en pärla för alla smaker. Att hyra hus i Rovinj ger dig guldläge att upptäcka alla härliga upplevelser. Här hittar du traditionella marknadsgator, små affärer och spännande shopping. Många härliga restauranger bjuder på lokala specialiteter och moderna kreationer av närodlade råvaror.

Det fantastiska adriatiska havet alldeles utanför staden bjuder till sol och bad, vattensport och snorkling och är djupt förknippad med Rovinjs kultur. Fisket har varit centralt för området genom historien och betyder mycket fortfarande. Många lokala specialiteter kretsar runt fisket och havets frukter, prova de spännande smakerna och de goda vinerna av världsklass!

Smala gränder i Rovinj

Boka din semesterbostad i Rovinj

Hos oss på NOVASOL kan du hyra hus i Rovinj men omnejd men du hittar även hus, stugor och semesterlägenheter i Istrien, övriga Kroatien och nästan hela Europa i vårt omfattande sortiment. Varmt välkommen till NOVASOL när du vill hyra hus i Rovinj!