Attraktioner i Rovinj

Aktiviteter och sevärdheter i Rovinj, den vackra staden i Istrien

Den härliga staden Rovinj i Istrien, alldeles vid det kristallklara adriatiska havet, bjuder till en semesterupplevelse utöver det vanliga! Bo i ett av våra semesterhus i Rovinj och njut av friheten att upptäcka den vackra staden helt i din egen takt.

Café i Rovinj, Istrien

Mycket att se och göra

I det natursköna området på Istrien finns många aktiviterer och sevärdheter som vittnar om den spännande historia som format dagens Kroatien. När du bor i en av våra fina semesterbostäder får du alla möjligheter att uppleva drömsemestern med attraktioner och aktiviteter, avkoppling och motion. Bland alla aktiviteter i Rovinj kan nämnas de gamla ruinerna i området, den anrika gamla staden och turistområdena med utmärkt shopping, rikt nöjesliv och god mat. Bland annat kan du beundra de pittoreska gamla husen i den ursprungliga staden och de imponerande resterna av stadsmuren som skyddade staden från många faror genom historien.

Befolkningen i Rovinj har under hela historien levt på fisket i de goda fiskevattnen i området och lantbruket i den bördiga jorden. Även idag är fisket och havets rikedomar viktiga tillgångar för staden, du hittar härliga fiskrätter i nästan alla restauranger och lokalt producerade viner av världsklass. Det finns gammaldags krogar och moderna restauranger, nattklubbar och nöjesliv alldeles utanför staden och det finns attraktioner i Rovinj för alla åldrar.

Runtomkring staden finns många fantastiska stränder, både vit sand och varma klippor bjuder in till sköna badutflykter, snorkling i kristallklara vatten och många olika vattensporter. Även fisket efter tropiska arter som tonfisk och guldmakrill hör till aktiviteterna i området. Det finns vackra cykel-och vandringsleder i området som låter dig utforska och uppleva naturen på egen hand, besöka lokala vingårdar och fruktodlingar och handla handgjorda souvenirer och delikatesser.

Gamla stan i Rovinj

Boka ditt boende hos NOVASOL

Att hyra hus eller semesterlägenhet i Rovinj är enkelt och tryggt hos NOVASOL. Vi besöker varje boende innan intag och vårt Trygghetspaket ingår alltid. Du kan leta bland tusentals semesterbostäder på vår hemsida och du kan även bok ditt drömboende direkt online. Självklart är du också varmt välkommen att kontakta oss om du skulle ha frågor eller funderingar om stugförmedling eller hus i Kroatien så hjälper vi dig vidare.