Natur och stränder i Pula

Upplev alla naturupplevelser och stränder i och nära staden

Långa klapperstensstränder, kristallklart vatten, sällsynta fåglar och ovanliga växter. Det finns gott om naturupplevelser i Pula som bara väntar på att upptäckas. Med ett semesterhus i Pula får ni många tillfällen att vara i naturen.

Pula ligger i västra Istrien i Kroatien. Staden har varit bebodd sedan förhistorien då illyriska folkslag levde på den plats som i dag heter Pula. Staden är kanske mest känd för sina romerska byggnader som amfiteatern, sin flottbas och sin närhet till vacker natur. Dessutom finns härliga stränder i Pula att koppla av på.

Hav och strand i Pula

Stränder och natur i Pula

Längtar ni efter sol och bad kan ni bege er till Ambrela beach som är en av alla stränder i Pula. Ambrela ligger vid turistområdet Verudela och är en klapperstensstrand med många facilititeter och möjligheter att hyra solstolar och sportutrustning. En annan av Pulas stränder är Valkane som passar perfekt för barnfamiljer och de som reser i sällskap med rörelsehindrade. Om ni även vill kunna ta ett svalkande dopp hemma kan ni hyra hus i Pula med pool.

Bor ni i ett semesterhus i Istrien och vill uppleva härlig natur i Pula ska ni ta första bästa båt till Brijuniöarna. Brijuniöarna utnämndes till nationalpark 1983 och har nära 250 olika fågelarter och 700 växtsorter. Här finns dessutom ett olivträd som är omkring 1 600 år gammalt, en park med traditionella djur från Istrien, men även en safaripark med exotiska djur som zebror, elefanter och lamor.

Söker ni efter naturupplevelser i Pula är Brijuniöarna rätt plats för er. På den största ön kan ni cykla i det vackra landskapet, spela golf och tennis eller följa med på en snorkeltur där ni får upptäcka det fantastiska undervattenslivet i Adriatiska havet.

Ett bra sätt att utforska naturen i Pula

Vill du och din familj uppleva den fantastiska naturen i Pula kan ni tillbringa ledigheten i ett semesterhus. NOVASOL kan erbjuda många fina semesterhus i Pula med allt från stor trädgård till utomhuspool och spaanläggning. Vissa av semesterbostäderna i staden är husdjursvänliga och andra har plats för flera familjer som reser tillsammans. Ni kan även hyra hus i Pula med pool genom oss. Vill ni veta mer om våra semesterhus får ni gärna ringa vår kundtjänst! Välkomna till NOVASOL och våra semesterbostäder när du vill uppleva Pulas natur och stränder!