Attraktioner i Pula

Aktiviteter och sevärdheter i populära Pula

Upplev den berömda amfiteatern, katedralen och allt som finns att göra i Pula! Det bästa sättet att utforska alla sevärdheter i Pula är att hyra hus i staden.

Pula är en av Kroatiens största städer och ligger i Istrien i västra Kroatien. Staden har anor från romartiden och den mest kända av alla sevärdheter är kanske den stora amfiteatern där det i dag hålls konserter, dansföreställningar och teaterpjäser. Andra attraktioner är till exempel katedralen från 400-talet, Romas och Augustus tempel och Istriens arkeologiska museum.

Amfiteatern i Pula

Upplev alla attraktioner under semestern

Med ett hus eller en semesterlägenhet i Pula får ni många tillfällen att besöka stadens sevärdheter. En tur till amfiteatern är obligatorisk. Amfiteatern byggdes på 100-talet och här hölls gladiatorspel, men även sjöslag. Under 1400-talet användes en del av amfiteaterns stenar till andra byggnader som till exempel stadens borg som i dag inrymmer stadens historiska museum.

Ska ni hyra hus i Pula får ni också möjlighet att besöka stadens alla kyrkor. En av alla attraktioner i staden är förstås den mäktiga katedralen som grundades på 400-talet när staden blev biskopssäte. Passa också på att besöka kyrkorna Maria av Formosa, S:t Franciskus och S:t Nikolaus.

Pula från ovan

Spännande aktiviteter i staden

Det finns även otaliga aktiviteter i staden som väntar på att utforskas. Här kan ni vindsurfa, cykla, dyka eller besöka den närbelägna nationalparken Brijuni som består av 14 öar med över 700 olika växtsorter och omkring 250 fågelarter. Från Pulas hamn kan ni även ta färjan över till Venedig för att tillbringa en dag i Italien.

Välkommen att hyra hus i Pula

Är du och din familj intresserade av att tillbringa ledigheten i ett hus eller semesterlägenhet i Pula, kan du boka här online eller via vår kundtjänst. Här online kan du själv klicka dig runt här på hemsidan och botanisera bland vårt utbud. Varje boende har en detaljerad beskrivning om vad den innehåller så du vet vilka förväntnignar du kan ha. Alla våra semesterhus i Pula ägs av privatpersoner vilket gör att vi kan erbjuda ett unikt och personligt sortiment. Välkomna till oss på NOVASOL och våra semesterhus i Pula!