Historia och Kultur i Porec

Hyr semesterhus i Porec och upplev kultur och historia på Istriens västkust

Om du är intresserad av historia och kultur är Porec staden för dig. De flesta av de historiska byggnaderna återfinns i Gamla stan, där finner du flera av Kroatiens mest viktiga religiösa byggnader. Att hyra boende i Porec ger dig liksom en historielektion på `köpet´, bara det är ett minne i sig. Ringmuren som omger staden byggdes på 1500-talet som ett försvar för staden och dess invånare mot turkarna och den är väl bevarad än idag.

Gamla stan i Porec

Upplevelser i vacker miljö

Att hyra hus i Porec kan alltså vara ett bra alternativ för dig som vill ha mera av både kultur och historia blandat med bad samt god mat i vacker miljö. Porecs romerska namn är Parentium och idag kallas det för Parenzo i Italien. Här kan man vandra på samma kullerstens gator som fanns på medeltiden och det ger en fantastisk känsla som är svår att överträffa. Blommor och gamla medeltida byggnader slåss om din uppmärksamhet, så kameran är ett måste under din semester här. I mitten av Porec finner man St Euphrasius Basilikan från 500-talet som är en katedral och den ingår i UNESCO:s världsarvslista över världens mest betydelsefulla kulturarv.

Boka boende online

Om man söker bland våra semesterbostäder så kommer många fantastiska semesterhus i Porec upp som förslag . Bara att börja längta efter och planera din semester i god tid. Sök efter din semesterbostad i i Porec och som du säkert förstår finns det oändliga saker och byggnader att upptäcka och det lämnar vi över till dig! Att hyra hus i Porec kan vara ditt nya favoritställe som bara väntar på ditt besök så känn dig varmt välkommen att upptäcka Porecs historia och kultur. Välkommen till NOVASOL för att hyra hus i Porec!