Attraktioner i Labin

Aktiviteter och sevärdheter i Labin med omnejd

Det finns otaliga sevärdheter i Labin för de som är intresserade av kultur och historia! Det bästa sättet att utforska de trånga gatorna och historiska byggnaderna är att hyra semesterhus i Labin.

Den vackra staden Labin ligger på en kulle i Istrien. Staden har anor från 285 och var tidigare Kroatiens viktigaste gruvstad. Till Labin kommer turister för att se historiska byggnader från 1500-talet och besöka stadsmuseet som har en naturtrogen modell av en kolgruva. Vill du och din familj njuta av havet får ni ta er till badorten Rabac som ligger fyra kilometer bort.

Upptäck alla attraktioner i staden

Att ströva längs de smala gatorna i Labins gamla stadskärna är som att vandra omkring i ett stort museum. Byggnaderna från 1500-talet är omtyckta sevärdheter i Labin, passa på att beundra tingshuset, Scampicchiopalatset, loggian och S:t Floraporten. I Labin finns även byggnader från medeltiden som den gotiska kyrkan Heliga Marias födelse och även byggnader från 1700-talet som Lazzarinipalatset.

De som tycker om kultur, arkitektur och historia hittar gott om attraktioner i staden. Vill du och din familj veta mer om stadens historia får ni bege er till stadsmuseet som är inrymt i det vackra Lazzarinipalatset. Där kan ni hitta fynd från romartiden, medeltiden och andra tidsepoker. Genom att hyra hus i Labin med pool kan det också vara skönt att ta en paus från alla utflykter och bara ta det lugnt hemma vid poolen istället.

Under sommaren finns mycket att se och göra i staden. Ett exempel på aktiviteter i Labin är den klassiska musikfestivalen som går av stapeln under slutet av sommaren. Ska familjen hyra hus i Labin under sommarmånaderna får ni ta er till den närbelägna orten Rabac för att bada i det kristallklara vattnet och koppla av på stranden.

Ett enkelt sätt att hyra hus i Istrien vid Labin

Blev du och din familj intresserade av att upptäcka sevärdheter och aktiviteter i Labin, kan ni hyra hus här på vår hemsida eller genom att ringa vår kundtjänst. Vi har ett brett utbud och ni kan även hyra hus i området med pool via oss! NOVASOL har många års erfarenhet av semesterhusförmedling. Här på vår hemsida kan ni botanisera mellan våra semesterhus i Labin och välja ett som passar just era behov och plånbok. Har ni frågor eller vill ha hjälp att hyra hus - tveka inte att kontakta vår kundtjänst!