Historia och Kultur i Buje

Kom nära områdets kultur och historia

Den vackra halvön Istria i Kroatien har en lång och spännande historia och den anrika staden Buje har länge varit väktaren av området med sina starka stadsmurar och befästningar. Bujes historia är spännande och varierad. Området befolkades först av Histri stammar som gett namn åt området. Dessa stolta och vilda krigare höll området länge och det krävdes två kampanjer innan det romerska imperiet hade erövrat området. Nu dröjde det ända till romarrikets fall till nya härskare tog över styret över regionen. Förutom arkeologiska lämningar syns romarnas styre i ortnamn på till exempel byarna i närheten, som Castelvenere. Passa på att hyra hus i Buje och upptäck alla spännande fornlämningar!

Efter romarikets fall byttes östgoter av bysantiner som avlöstes av franker. Under medeltiden var Buje en betydelsefull handels och administrationsstad och förblev det även under styret av det venetianska imperiet. Från medeltiden härstammar många av byggnaderna du idag kan beundra i gamla stadscentrat, bland annat gotiska kyrkor, hus och delar av befästningsverk. Du kan enkelt besöka de alla genom att hyra hus i Buje.

Bujes kultur kretsar sedan urminnes tider kring jordbruket. Den bördiga jorden lämpar sig bra för odling av de flesta grödor och växter, speciellt väl trivs vin och oliver i det milda medelhavsklimatet, men även allehanda frukter och mycket annat växer mycket bra här. När du bestämt dig att hyra hus i Buje får du inte missa de kulturella festivalerna, bland annat Luganinada och Šparogada, där du kan njuta av lokala kulinariska specialiteter och traditionella uppträdanden.

Hyr kvalitetssäkrade hus i Buje genom NOVASOL

Hos oss på Novasol kan du bekvämt söka och hyra hus i Buje med omnejd, övriga Kroatien och nästan hela Europa. Vi har lång erfarenhet av stuguthyrning och har ett brett utbud av semesterhus i Istrien och kan erbjuda något för alla smaker. Vi har såväl hus som stugor och lägenheter av olika standard och storlek som du enkelt kan boka direkt på vår hemsida. Välkommen till oss på Novasol för att hyra hus i Buje för din nästa semester!