Attraktioner i Buje

Aktiviteter och sevärdheter i Buje med omnejd

På halvön Istria ligger den anrika staden Buje, väl värd ett besök! När du semestrar i Kroatien bör du inte missa att besöka de gamla, vackra städerna. Buje har mycket att erbjuda för alla åldrar, de vackra gamla byggnaderna och det fantastiska landskapet skänker ro och lugn och de fina restaurangerna ger njutning för både ögon och gom. Det finns många aktiviteter i området så att du aldrig behöver ha tråkigt på din semester här.

Gammal stad med historisk karaktär

De vackra kullarna på Istria har varit bebodda och befästa sedan bronsåldern och befästningarna har under medeltiden förbättrats och optimerats och står kvar än idag. De gamla byggnaderna strålar av gammal stolthet och restaureras kärleksfullt av befolkningen i området.

Ställen att besöka inkluderar den gamla staden med sina venetianska palats, stadsmuren och de medeltida befästningarna samt andra sevärdheter i Buje finns överallt i området. Ruinen av borgen Momjan från 1300-talet står som ett landmärke över hur viktig staden har varit genom historien och även om de mer kustnära städerna nu tagit över en del av popularitet och viktighet vilar historiens vingslag tungt över Buje ännu. Även vackra, medeltida kyrkor hör till alla attraktioner i Buje du kommer nära genom att bland kullar fulla av vinodlingar och olivträd hyra hus i Istrien. Du hittar även vackra 1600-tals kyrkor med statyer sedan medeltiden och härliga målningar här.

Många vingårdar och olivodlingar pryder området och vin och likaså olivolja av världsklass produceras här och ger den lokala maten en excellent och utsökt karaktär. Genom att bo i ett semesterhus i Buje kan du spendera semestern med långa promenader i vackra landskap, avbrutna endast av goda måltider och trevliga möten.

Boka din semesterbostad hos NOVASOL

Hos oss på Novasol kan du enkelt hyra hus och semesterlägenhet i Buje och övriga Kroatien samt nästan hela Europa. Vi har lång erfarenhet och kan erbjuda dig kvalitet och trygghet när du vill hyra semesterhus, välkommen att besöka vår hemsida och söka bland våra hus och stugor, eller att kontakta oss vid frågor och funderingar, vi hjälper dig gärna att hitta just ditt drömboende!