Attraktioner i Zadar

Aktiviteter och sevärdheter i Zadar och skärgården

Historiska byggnader, spännande museer, storslagna kyrkor och den fascinerande havsorgeln. Det finns gott om attraktioner i Zadar som bara väntar på att upptäckas! Med ett semesterhus i Zadar kan du och din familj utforska staden i er egen takt.

Zadar är en av Kroatiens största städer och en populär plats att semestra på. Staden grundades under romartiden och har sedan fallit i händerna på både bysantiner, venetianare och ungrare. Zadar är ingen stad man gör en snabbvisit i, hyr ett semesterhus här och ge staden den uppmärksamhet den förtjänar.

Sevärdhet i Zadar i form av den gamla kyrkan

Utforska alla spännande attraktioner

S:t Donats kyrka är en av många sevärdheter i Zadar och är nästintill synonym med staden. Kyrkan byggdes i början av 800-talet och är ett fint exempel på bysantinsk arkitektur. I dag används byggnaden inte längre som kyrka, hit kommer folk i stället för att lyssna på musik. Andra byggnader som dominerar Zadars siluett är den storslagna katedralen S:ta Anastasias torn, landsporten och muren.

Tack vare stadens spännande historia finns ett flertal intressanta museer i Zadar. En av alla attraktioner är förstås också glasmuseet. Museet är beläget i Cosmacendipalatset och innehåller en stor samling antika romerska glasföremål som hittats vid utgrävningar. Ett annat intressant museum är det arkeologiska museet med förhistoriska fynd från Zadar och dess öar.

Nere i hamnen finns ännu en underlig attraktion, havorgeln. När vågorna slår in så spelar orgeln olika ackord. Tröttnar ni på vågornas musik, finns andra aktiviteter i Zadar att utforska. Ska ni hyra hus i norra Dalmatien får ni ett perfekt tillfälle att ö-luffa i Zadars skärgård. Från staden kan ni även ta er till nationalparken Paklenica där ni kan vandra och bestiga berg.

Upplev havsorgeln i Zadar

Välj hur du vill boka

Det enklaste sättet att utforska alla sevärdheter och aktiviteter i staden är att hyra hus eller semesterlägenhet som bas. På NOVASOL erbjuder vi ett härligt utbud av semesterbostäder i Zadar för uthyrning. Välj mellan två enkla sätt att boka din semesterbostad: boka själv här på vår hemsida eller ring vår kundtjänst för en mer personlig service. Välkommen!