Fakta om Vodice

Information om Vodice samt semesterhus att hyra

Funderar du och din familj på att hyra hus i Vodice? Här kommer lite information om resmålet så att ni får ut så mycket som möjligt av er vistelse.

Stad:Vodice
Region:Dalmatien
Tidsskillnad:0 timmar
Valuta:Kroatisk kuna
Närmaste storstad:Sibenik ligger nio kilometer bort
Känd invånare:Ivo Bresan, samtida dramatiker och författare
Största sevärdhet:Kyrkan Vår fru av Carmel på toppen av kullen Okit
Kända stränder:Plava plaza och Hangar
Attraktioner:Sol, bad, kultur och uteliv

Ytterligare fakta om Vodice för er som ska hyra semesterhus

Det enklaste sättet att ta er till er semesterlägenhet i Vodice är att åka bil från Splits flygplats som ligger cirka sex mil från Vodice eller åka från Zadars flygplats som ligger något längre bort. Väl i Vodice kommer ni att uppleva en härlig semesterort med anor från romartiden, där sommarens medeltemperatur hamnar kring 30 grader och där det finns mycket att se och att göra.

Att hyra hus i Vodice är en bra utgångspunkt för att utforska Dalmatiens städer och nationalparker. Från Vodice kan ni enkelt ta er till städerna Sibenik, Split och Zadar eller besöka nationalparkerna Kornati, Krka, Paklenica eller Plitvicka Jezera.

Vodice hör till en av de restaurangtätaste orterna och här finns ett brett utbud restauranger, kaféer, barer och även klubbar. I Dalmatien äter man färsk fisk och skaldjur som till exempel sjötunga och musslor, men även grillat lamm. Regionen har historiska band med Italien och det har påverkat Dalmatiens matkultur: på restaurangerna i Vodice serverar man gärna gästerna pizza, pasta och risotto.

Vodice vid Kroatiens kust

Boka semesterbostaden hos NOVASOL

Vill du och din familj tillbringa några härliga veckor vid Adriatiska kusten kan ni hyra boende i Vodice här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har som stuguthyrning en historia sedan slutet på 60-talet och har förmedlat semesterhus i Vodice under många år. Är ni intresserade av att hyra hus i Vodice kan ni bläddra bland bostäderna på vår hemsida där ni även kan hitta mer information om resmålet. Hoppas ni har fått nytta av vår fakta/information om Vodice!