Attraktioner i Vodice

Olika tips på aktiviteter och sevärdheter i Vodice, norra Dalmatien

I Dalmatien finns mycket att göra! Med ett semesterhus i Vodice får ni en härlig semester vid Kroatiens kust. Sola, bada, vandra eller testa på Jet Ski är bara några exempel på aktiviteter i Vodice.

Vodice är en populär semesterort i närheten av Sibenik i norra Dalmatien. Hit kommer människor för att bada i det kristallklara vattnet, insupa den dalmatiska kulturen på marknaden och uppleva naturen i de närbelägna nationalparkerna.

Vodice i Norra Dalmatien

Utforska alla attraktioner i närområdet

Det finns gott om aktiviteter i närområdet som bara väntar på att utforskas. Från en semesterbostad i Vodice kan ni ta er till en av stränderna Plava Plaza eller Hangar för att bada eller leka med barnen på stranden. Här kan ni även hyra cykel, Jet Ski eller spela beach volleyboll.

Vill ni uppleva kultur under semestern kan ni ta er upp på Okit hill. På toppen finns kyrkan Vår fru av Carmel som är en av alla sevärdheter i Vodice. Härifrån får ni en fantastisk panoramautsikt över staden och Kroatiens skärgård. En annan av alla sevärdheter i Vodice är Cornic-tornet från 1600-talet. Tornet är byggt av sten från ön Brac.

Semestrar ni i staden får ni inte bara uppleva strandliv utan även fantastisk natur. De närbelägna nationalparkerna är några av många attraktioner i Vodice för naturälskare. Från Vodice går båtturer till nationalparken Krka där ni kan uppleva hänförande vattenfall och även turer till Kornati och nationalparkens omkring hundra obebodda öar.

Vill ni smaka på norra Dalmatien har ni kommit rätt. Vodice är en av de restaurangtätaste städerna i området och i staden finns även en spännande marknad där ni kan köpa fisk och säsongens frukt, men även lokalproducerade produkter som olivolja, torkade fikon och vin.

Utforska alla attraktioner i Vodice

Upplev allt som staden har att erbjuda

Det bästa sättet att lära känna en stad är förstås att bo där som laklinvånaren. NOVASOL kan idag erbjuda privatägda - och samtidigt kvalitetssäkrade - semesterhus i närmast hela Europa och har ett härligt utbud av semesterhus i Vodice samt övriga Kroatien. Vill du hyra hus eller lägenhet är du varmt välkomna att boka på vår hemsida eller över telefon!