Natur och kultur på ön Vis

Ta del av natur- och kulturupplevelser på ön

Välkomna till den unika kroatiska ön Vis. Här kan ni möta uråldrig medelhavskultur och orörd natur. Det bästa sättet att utforska ön är från ett av våra semesterhus på Vis.

Ön Vis ligger längre ut än de flesta andra öar i Dalmatien och har länge fungerat som en utpost i Adriatiska havet. Under andra världskriget spelade ön en viktig roll då Tito använde Vis som en bas för att samordna militära operationer. Ön var stängd för turister ända fram till 1989 och därför har Vis natur förblivit orörd. Isoleringen har också gjort att Vis kultur har behållit sin unika medelhavskänsla.

Utforska ön från ett semesterhus

Hav och natur på Vis

Vis natur består av små vikar, stränder, berg och odlingsmark. Hyr ni en av våra semesterbostäder på Vis får ni gott om tid att tillbringa i den vackra naturen. Öns högsta berg Hum sträcker sig 587 meter över havet och passar bra för utmanande vandringar och härliga promenader. Vill ni koppla av på stranden kan ni ta er till någon av småstenstränderna utanför staden Komiza eller sandstranden Zaglav utanför Milna.

Vill ni uppleva historia och kultur har ni kommit rätt. I huvudorten Vis finns ett flertal historiska byggnader som till exempel renässanskyrkan Vår fru av Spilica och i staden Komiza finns en gammal venetiansk borg. Vin är en stor del av Vis kultur och besöker ni ön bör ni smaka det lokala vinet. Vill ni åka på spännande utflykter, kan ni besöka Titos berömda grotta eller ta en båttur till den närliggande ön Bisevo där ni kan beundra den blå grottan Modra Spilja.

Boka ditt nästa boende på Vis

Vill du och din familj utforska den unika ön, kan ni hyra en av våra semesterbostäder på Vis i Kroatien. Det enklaste sättet att boka ett semesterhus på Vis är att söka här på vår hemsida eller ringa vår kundtjänst. Vår kundtjänst kan också berätta mer om hur vi har kvalitetssäkrat våra semesterhus i Kroatien och om vårt trygghetspaket som ingår när ni hyr semesterbostad på Vis. Varmt välkomna!