Attraktioner i Split

Ta del av alla aktiviteter och sevärdheter i Split med en semesterbostad som bas

Välkomna till Adriatiska kustens största stad! Genom att hyra hus i Split får du och din familj gott om tid att utforska alla attraktioner i Split.

Split är Kroatiens näst största stad och många besöker staden bara för att byta buss, tåg eller ta en av färjorna ut i ö-världen. Men staden är inte bara en logistisk knytpunkt, det finns många aktiviteter i Split för alla som är intresserade av kultur, historia och som vill njuta av det goda livet.

By nära Split

Utforska sevärdheter i Split med omnejd

Ska ni hyra hus i Split får ni tillfälle att lära er mer om stadens historia. Den mest kända av alla sevärdheter i Split, är förstås Diocletianus palats. Palatset uppfördes i slutet av 200-talet av den romerske kejsaren Diocletianus. Det nära 30 000 kvadratmeter stora palatset innehåller i dag Johannes dopkapell, katedralen S:t Domnius och Splits museum. Passa även på att beundra palatsets vackra ingångar gyllene porten, silverporten, bronsporten och järnporten.

Andra attraktioner i Split är stadens två arkeologiska museer, som visar föremål från olika tidsepoker i Kroatiens historia. I det äldre museet, arheoloski muzej, finns intressanta fynd från romerska Salona som till exempel skulpturer, sarkofager och smycken. Utanför staden finns sju borgar som skulle försvara Split mot turkarna, fem av borgarna finns kvar, den bäst bevarade är Kastel Stari.

Efter alla kulturella eskapader är det skönt att svalka sig i Adriatiska havet. Vid Split finns många härliga stränder, den mest kända är Bacvice beach som är en populär plats för den traditionella sporten picigin. Vill ni ha variation kan ni även besöka den närbelägna stranden Ovcice, den barnvänliga stranden Firule eller party-stranden Kastelet.

Boka din semesterbostad online

Vill du och familjen utforska alla sevärdheter och aktiviteter i Split kan ni hyra hus eller lägenhet här. På vår hemsida kan ni boka semesterbostäder direkt online. NOVASOL har funnits sedan 1968 och erbjuder härliga semesterbostäder i Split i alla prisklasser. Har ni frågor eller vill ha hjälp att hyra hus i Split? Tveka inte att kontakta våra kunniga medarbetareom du har frågor kring ett boende.